[FOTO] Martens, Fischer, Marta i Morgan među najboljima, Sandra Žigić na 50. mjestu

[FOTO] Martens, Fischer, Marta i Morgan među najboljima, Sandra Žigić na 50. mjestu

Izabrana je najbolja momčad svijeta u ženskoj konkurenciji.

Krovna svjetska nogometna organizacija Fifa je u suradnji s FIFPro objavila popis najboljih 11 nogometašica svijeta, izabranih u formaciji 4-3-3. Više od 4 100 profesionalnih nogometašica iz 45 zemalja diljem svijeta dalo je svoj glas i smjestilo hrvatsku reprezentativku Sandru Žigić na 50. mjesto na svijetu.

Očekivano, najbolja golmanica je čudesna Šveđanka i igračica Chelseaja Hedvig Lindahl, koja pravu konkurenciju nije ni imala. Četiri obrambene igračice su redom Lucy Bronze, Nilla Fischer, Wendie Renard i Irene Paredes. Bronze i Renard su s Lyonom osvojile Ligu prvakinja, Paredes je igrala finale iste, a Nilla Fischer je već godinama najbolji stoper svijeta.

Veliko iznenađenje u veznom redu u pogledu izostanka Carli Lloyd, koja je ostala na četvrtom mjestu. Još dvije igračice Lyona našle su se na ovom popisu, Camille Abily i Dzsenifer Marozsan, dok je ikona ženskog nogometa, Brazilka Marta i ove godine našla svoje mjesto u najboljih 11.

U konačnici, među tri najbolje napadačice apsolutno zasluženo svoje mjesto su našle Pernille Harder, Alex Morgan i Lieke Martens, najbolja igračica svijeta ovog trenutka. Tako je Lyon ponovno najzastupljeniji klub sa četiri igračice, a slijede ih Orlando Pride i Wolfsburg s po dvije.

Od zanimljivosti vrijedi izdvojiti da je jedino Wendie Renard sve tri godine našla svoje mjesto u najboljih 11, a po drugi put u momčadi su se našle Fischer, Marozsan, Marta i Morgan. Najviše glasova, očekivano, osvojila je igračica Barcelone Lieke Martens, njih 1 251. Na drugom mjestu bila je Lucy Bronze i to ispred Renard. Marta je uspjela naći svoje mjesto u veznoj liniji ispred Lloyd i Victorije Losade za svega četiri, odnosno sedam glasa.

U nastavku Vam donosimo i reakcije gotovo svih izabranih igračica nakon dodjele nagrade, a da ponovimo, najbolja momčad 2017. godine glasi:

Lindahl – Bronze, Renard, Fischer, Paredes – Marta, Marozsan, Abily – Morgan, Harder, MartensTakođer, ovdje možete pogledati i kompletnu listu svih 50 najboljih nogometašica na svijetu.

Foto: Fifpro.org

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.