[FOTO] Nova Fifina ljestvica: Hrvatska izvan deset najboljih, Njemačka najbolja reprezentacija svijeta

[FOTO] Nova Fifina ljestvica: Hrvatska izvan deset najboljih, Njemačka najbolja reprezentacija svijeta

Vatreni su se našli izvan Top10.

Foto: Uefa.com

Datuma 16. kolovoza krovna svjetska nogometna organizacija Fifa objavit će svoju novu rang ljestvicu najboljih reprezentacija svijeta, istu onu koju je prvotno trebala objaviti još 19. srpnja, odnosno četiri dana nakon finala Mundijala.

Razlog tome su promjene u izračunu i bodovanju s obzirom da su neke reprezentacije kalkulirale u prijateljskim utakmicama ne bi li došle do što boljeg mjesta. Najbolji primjer je Poljska, koja je u gotovo svim kvalifikacijskim skupinama bila prvi nositelj jer je birala protivnike u prijateljskim susretima.

Prema novoj ljestvici najbolja reprezentacija bit će prvak svijeta iz 2014. godine, reprezentacija Njemačke, na drugom mjestu bit će domaćin Mundijala od prije četiri godine, Brazil, a trećeplasirani s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Belgija, nalazit će se na trećem mjestu.

Potom slijede prvak svijeta Francuska, Ronaldov Portugal i Švicarska, Messijeva Argentina nalazi se na sedmom mjestu, a u Top10 još su i Čile, Poljska i Španjolska.

Pitate se gdje je Hrvatska na ovoj ljestvici? Dosta nisko, s obzirom na to da je viceprvak svijeta. Naime, Vatreni se nalaze na 15. mjestu, a ispred nje još su Peru, Engleska, Urugvaj i Danska. Uz Hrvatsku, najveći skok u najboljih 20 reprezentacija svijeta imala je Švedska, koja je s 24. skočila na 19. mjesto.

Inače, novom promjenom u bodovanju neće se jednako bodovati svaka pobjeda, primjerice, 3:0 protiv San Marina neće donositi isti broj bodova kao i 3:0 protiv Njemačke. Postojećem renkingu dodavat će se, odnosno oduzimati bodovi, ovisno o rezultatu utakmice, renkingu protivnika i natjecanju pod kojim se utakmica održala.

Foto: Screenshot / Fifa

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.