[FOTO] Nova Fifina ljestvica: Hrvatska skočila na četvrto mjesto svijeta!

[FOTO] Nova Fifina ljestvica: Hrvatska skočila na četvrto mjesto svijeta!

Odličan pomak Vatrenih.

Foto: Goal.com

Krovna svjetska nogometna federacija Fifa objavila je novi poredak najboljih reprezentacija na svijetu, koji se po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji računa prema novom modelu.

Prema toj ljestvici Hrvatska je skočila na četvrto mjesto, a ispred nje su prvak svijeta Francuska, brončana s Mundijala Belgija te Neymarov Brazil. Iz Hrvatske su tako ostali Urugvaj, Engleska, Portugal, Švicarska, Španjolska i Danska, ujedno reprezentacije koje zatvaraju Top 10.

Rusija je zabilježila najveći skok i skočila je za 21 mjesto, a novo izdanje poretka bit će objavljeno nakon prvih utakmica novog natjecanja, Uefine Lige nacija.

“Novi sustav računanja temelji se na dodavanju i oduzimanju bodova prijašnjem broju bodova, umjesto na izračunu prosjeka bodova kroz zadano vremensko razdoblje. Bodovi, koji se dodaju ili oduzimaju, određuju se prema snazi oba suparnika, uključujući i to da bi bolje plasirane reprezentacije trebale ostvariti bolje rezultate protiv slabije plasiranih reprezentacija“, stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.