[ FOTO] Talijanski mediji bruje: Čelnik Stare dame surađivao sa kriminalnom organizacijom?!

[ FOTO] Talijanski mediji bruje: Čelnik Stare dame surađivao sa kriminalnom organizacijom?!

Čelništvo talijanskog prvaka na klimavim je nogama. Naime, cijela Čizma bruji o skandalu koji je zadesio Andreu Agnellija, 41-godišnjeg prvog čovjeka Juventusa. Nastavak je to drame oko talijanskog biznismena, koji je nedavno izbačen iz mjesta predsjednika Udruženja europskih klubova.

Optužbe da je zbog ilegalne prodaje ulaznica navijačima Stare dame počinio veliku štetu klubu, upravi i sebi, pokazale su se ispravnima. Agnelli je priznao da se susretao s vođom navijača povezivanom s kriminalom, ali nikad “oči u oči”, već samo na sportskim događanjima. Tako je profit od prodaje išao kriminalnoj skupini! Tim je činom zaradio suspenziju na godinu dana, koja je mogla biti znatno veća na zahtjev glavnog tužitelja Pecorara. Juventus, kao i optuženik, najavili su žalbu.

“Susreo sam se s najžešćim navijačima kako bih osigurao mir na tribinama i kako se ne bi osjećali diskriminirano. Nikada nisam dobio prijetnje od njih i nisam mislio da je Dominello mafijaš”, branio se Agnelli.

Suspenzija nije mimoišla ni direktora osiguranja Juventusa Alessandro D’Angela, kao ni direktora sektora za prodaju ulaznica Stefana Merulla i bivšeg direktora marketinga Francesca Calca. Svi oni će morati izdvojiti 20.000 eura, a torinski klub 300.000.

Koliko je prašinu podigla ova vijest govori činjenica da je protagonist ove priče na svim naslovnicama u zemlji:

Foto: Gazzeta dello Sport, Post, La Republica, Corriere dello sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.