[FOTO] Udruga Međimurski slatkiši održala Humanitarni nogometni turnir za djecu

[FOTO] Udruga Međimurski slatkiši održala Humanitarni nogometni turnir za djecu

U Čakovcu se u nedjelju 29. listopada održao Humanitarni nogometni turnir za djecu „Zabijmo gol dijabetesu“ u sklopu obilježavana Svjetskog dana dijabetesa, koji se obilježava 14. studenog.

Organizator turnira, Udruga Međimurski slatkiši, odlučila je organizirati humanitarni turnir kako bi pomogla djeci dijabetičarima te njihovim roditeljima kupnjom FreeStyle Libre senzora. To su uređaji koji kontinuirano mjere šećer bez bolnih uboda u male dječje prstiće. Prosječno se svako dijete dnevno pikne od 10 do 15 puta. Ovim senzorom pikanje u prst smanjuje se na 1 do 2 pikanja dnevno. Uređaj se ne može nabaviti u Hrvatskoj pa se u Udruzi snalaze na svakakve načine izvan naše domovine. Inače, cijena jednog senzora je 60 eura, a traje do 14 dana. Uz pomoć roditelja, sponzora, 19 nogometnih ekipa, njihovih roditelja i svih gledatelja, akcija je uspjela te se kreće u nabavku senzora. Na turniru se odigrala i revijalna utakmica djece dijabetičara.

“Prikupljenim novcem kupit ćemo dio senzora, ali budući da na području Međimurja ima oko 30-tak djece dijabetičara akcija kreće dalje, dok svakom djetetu ne omogućimo barem jedan senzor“, rekla nam je majka jednog djeteta dijabetičara.

I Vi možete pomoći djeci dijabetičarima uplatom na poseban žiro račun „Udruga Međimurski slatkiši“: HR55 2340 0091 5108 9558 6, a u nastavku pogledajte i fotogaleriju s događaja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.