[FOTO / VIDEO] The Best: Ništa od Dalića, najbolji trener svijeta je Deschamps, Salahov gol najljepši

[FOTO / VIDEO] The Best: Ništa od Dalića, najbolji trener svijeta je Deschamps, Salahov gol najljepši

Podijeljene su prve nagrade.

Večeras se u Londonu dodjeljuje treća u povijesti nagrada The Best, koja se dodjeljuje u devet kategorija. Ova nagrada Fifin je novitet i vrijedi napomenuti kako nije nasljednik prave Zlatne lopte, koju će dodijeliti France Football u prosincu ove godine i u kojoj su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo vodeći s po pet trofeja svaki.

Voditelji su bili Idris Elba i Anne-Laure Bonnet, a prva dodijeljena nagrada bila je ona za najljepši gol protekle sezone. Desetorica kandidata bila su nominirana za Puskas nagradu najljepšeg gola godine. U konkurenciji su bili Gareth Bale, Denis Cheryshev, Lazaros Christodoupoulos, Giorgian De Arrascaeta, Riley McGree, Lionel Messi, Benjamin Pavard, Ricardo Quaresma, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah, a nagrada je iznenađujuće otišla u ruke Mohameda Salaha za gol Evertonu s 38 posto glasova.


Odmah nakon te nagrade na red je došla nagrada za najboljeg trenera svijeta. U finalu kategorije za najboljeg trenera svijeta bili su branitelj naslova Zinedine Zidane, osvajač Svjetskog prvenstva Didier Deschamps te hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Očekivano, najbolji trener postao je Francuz Deschamps.