[FOTO / VIDEO] EP Rukomet: Kontroverzni trenutak koji je Švedsku mogao stajati velikog finala!

[FOTO / VIDEO] EP Rukomet: Kontroverzni trenutak koji je Švedsku mogao stajati velikog finala!

Neviđene scene gledali smo u posljednjim sekundama.

Švedska je uspjela. Švedska je nakon 16 godina izborila finale Europskog rukometnog prvenstva. Švedska je bez pola standardne momčadi pobijedila Dansku 35:34 nakon dva produžetka. No, ova utakmica trebala se, ne, morala se, završiti i ranije.

Blagult je vodio, imao sve u svojim rukama. Na semaforu je stajalo 28:25, a minuta 58:00. Idealno, rekli bi. No, sport je ponovno pokazao koliko okrutan može biti. Danci su zabili jednog, Šveđani nisu. Danci su zabili i drugog, a do isteka su ostale male 23 sekunde.

Suci su podigli ruke u zrak, bližio se kraj švedskog napada, lopta je došla na lijevo krilo. Jerry Tollbring, mladi 22-godišnjak, koji je proveo svega nekoliko minuta u igri, preuzeo je odgovornost na sebe – i pogodio stativu, a lopta se odbila van granica igrališta.

Jedan od čistača terena dao je loptu danskom golmanu Jannicku Greenu Krejbergu i taj čin je u redu. No onda dolazi do prave pomutnje. Golman je izveo goal out, odnosno bacio loptu u igru kada nije bio u svom prostoru. Također, prilikom izvođenja bio je u zraku, što također nije prema pravilima.

A prema pravilima, golman takvo što ne smije uraditi. Suci su to trebali primijetiti i kazniti na način da se izvođenje goal outa ponovi unutar linija golmanovog prostora. S obzirom da je do kraja ostalo još svega šest sekundi, to bi značilo i da bi to vrijeme isteklo i da bi Švedska pobijedila s 28:27 nakon regularnog dijela igre. No, Nijemci Geipel i Helbig nisu se proslavili, unatoč činjenici da su mogli zatražiti pomoć videotehnologije, koja je prisutna od ovog Eura.

Foto: Youtube.com

Foto: Youtube.com

Ipak, po njemački sudački par ostaje utjeha što je Švedska nakon dva produžetka slavila rezultatom 35:34 i izborila finale, jer u protivnome, bile bi upućivane oštre osude prema njima, ali i cijelom EHF-u.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.