[FOTO / VIDEO] EP Rukomet (Ž): Hrvatska protiv viceprvakinja Europe, Francuskoj najlakši ždrijeb

[FOTO / VIDEO] EP Rukomet (Ž): Hrvatska protiv viceprvakinja Europe, Francuskoj najlakši ždrijeb

Održan je ždrijeb Europskog rukometnog prvenstva.

Od 29. studenog do 16. prosinca ove godine u Francuskoj će se održati Europsko rukometno prvenstvo za žene i to u pet gradova, redom Brest, Montbeliard, Nancy, Nantes i Pariz, a upravo je završen i ždrijeb Eura.

Salome Lagresle bila je voditeljica ždrijeba, a Sylvie Pascal-Lagarrigue, predsjednica organizacijskog odbora EHF-a i Michael Wiederer, predsjednik EHF-a, prije ždrijeba održali su i kratku izjavu dobrodošlice u Francusku svim igračicama, stručnim stožerima, predsjednicima saveza i sutkinjama.

Dankinja Line Jorgensen smjestila je Mađarsku u skupinu C, a prethodno su organizatori sami smjestili Dansku, Francusku, Nizozemsku i Norvešku u pojedine skupine. Na pozornicu je tada došla i Jessy Kramer, Nizozemka koja je ždrijebala momčadi iz jakosne skupine 3, a zatim i Norvežanka Silje Solberg, koja je ždrijebala jakosnu skupinu 4 i smjestila Hrvatsku u skupinu C. U konačnici, Blandine Dancette, domaća rukometašica obavila je i ždrijeb jakosne skupine 2.

Tako će Hrvatska igrati u skupini C i to zajedno s Mađarskom, Španjolskom i Nizozemskom. Nizozemke su aktualne viceprvakinje Europe i trećeplasirane s prošlog Svjetskog prvenstva, dok su i Španjolska i Mađarska na prošlom Euru prošle grupnu fazu natjecanja, za razliku od Hrvatske, koja je ostala bez ijednog boda.

Od ostalih skupina, vrijedi istaknuti kako je domaćin dobio najlakši ždrijeb sa Crnom Gorom, Rusijom i Slovenijom, kako će veliki skandinavski dvoboj Švedske i Danske vjerojatno odlučivati o pobjednicama te skupine i da će se u skupini D voditi velika bitka Norveške predvođene Norom Mork i Rumunjske predvođene Cristinom Neagu.

Europsko prvenstvo za žene, ždrijeb:

Skupina A

Danska

Srbija

Švedska

Poljska

Skupina B

Francuska

Crna Gora

Rusija

Slovenija

Skupina C

Mađarska

Španjolska

Nizozemska

Hrvatska

Skupina D

Norveška

Rumunjska

Njemačka

Češka

Foto: EHF Euro / Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.