[Foto/Video] Klub s kojim je plakao cijeli svijet ostvario nevjerojatan podvig!

[Foto/Video] Klub s kojim je plakao cijeli svijet ostvario nevjerojatan podvig!

U posljednjem kolu prvenstva Chapecoense je pobijedio Coritibu s 2:1 i tako osigurao nastup u kvalifikacijama za Copa Libertadores.

foto: http://edition.cnn.com

Brazilski prvoligaš Chapecoense, klub koji je 28. studenog zadesila stravična nesreća kada je stradala gotovo čitava momčad u padu aviona, nakon što je osigurao ostanak u brazilskoj Serie A, uspio je ostvariti još jedan podvig.

U posljednjem kolu prvenstva Chapecoense je pobijedio Coritibu s 2:1 i tako osigurao nastup u kvalifikacijama za Copa Libertadores, južnoamerički inačicu europske Lige prvaka. U 95. minuti došli su do pobjede koja im je osigurala kvalifikacije najjačeg južnoameričkog klupskog natjecanja.

Podsjećamo, 28. studenog 2016. godine momčad Chapea je u Kolumbiji igrala uzvratnu utakmicu finala Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala, ali dogodila se velika tragedija kada se srušio avion zbog nedostatka goriva. U nesreći su preživjela samo trojica nogometaša. Kasnije je CONMEBOL, južnoamerička nogometna federacija, upravo na prijedlog kolumbijskog kluba dodijelio pehar pobjednika Chapeu.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.