[FOTO]Andrej Gaćina u šokantnoj završnici obranio naslov prvaka Hrvatske

[FOTO]Andrej Gaćina u šokantnoj završnici obranio naslov prvaka Hrvatske

Gaćina je spasio dvije meč lopte i došao do novog naslova.

Andrej Gaćina i Petra Petek obranili su u Svetom Martinu na Muri naslov prvaka Hrvatske u stolnom tenisu.

Gaćina je do finala sve suparnike dobivao s 4:0, da bi u završnici s Tomislavom Pucarom imao najteži meč. I lani su njih dvoje završili u finalu, ali tada je Pucar predao zbog ozljede. Ovog puta Pucar je imao lijepu priliku za skinuti Gaćinu s trona, vodio je 10:8 kod 3:3 u setovima, no iskusniji reprezentativni kolega je uspio preokrenuti i još jednom popesti se na najvišu stepenicu pobjedničko postolja.

foto: hsts.hr

“Nije bio baš najbolji stolni tenis u finalu, obojica smo imali problema s lopticom. Često se zna dogoditi da u finalu ne bude baš lijep meč. Sretan sam što sam uspio spasiti dvije meč lopte. U odlučujućim trenucima bio sam hrabar, donio dobre odluke, zadovoljan sam što je ‘glava’ bila prava u presudnom trenutku! Koji mi je ovo naslov? Uh, i dalje ne znam. Sedmi-osmi, uvijek je sedmi-osmi ha, ha. Znao sam da me čeka težak susret, da će biti na knap. Pucar i ja se znamo predobro. Što sam pomislio na 10:8? Odlučio sam napasti, biti agresivan pa što bude. Na 10:9 stao je za backhand servu, očekivao sam da će mu možda pobjeći i znao sam da ukoliko mu pobjegne da ću odigrati paralelu spin. Pobjegla mu je, a ja sam pogodio na kraj stola. To baš i nisam htio, ali eto ispalo je dobro. Kod 10:10 sam se odlučio za dugi servis. Dotad sam zaredao s dva-tri kratke forehand serve, zato sam htio mijenjati. A znam da on, kad je gusto i kad se lomi, igra s backhandom po cijelom stolu. Zadnjeg poena se ni ne sjećam ha, ha” – objašnjavao je raspoložemni Gaćina.

“Lani nisam ni imao priliku igrati s Gaćinom zbog ozljede, a ovo nam je drugi međusobni susret. Prvi put je bilo dok sam još bio kadet u Puli. No, to se ne računa, tako da je ovo zapravo prvi službeni meč. Bilo je gusto, imao sam dobru šansu, ušao mi je malo u glavu na 10:8. Nisam znao što da napravim sa servisom. Vidjet ćemo iduće godine” – zaključio je sa smiješkom Pucar.

Brončane medalje osvojili su povratnik Filip Zeljko i Tomislav Kolarek. Inače, Kolarek je u četvrtfinalu zaustavio Tomislava Franu Kojića.

I kod djevojaka je sve ostalo isto. Kao i lani najboljom se pokazala Petra Petek. Na pojedinačnu titulu dodala je i onu u paru s Ivanom Malobabić. I tu se nije ništa promijenilo, uigrane Varaždinke ponovile su uspjeh s lanjskog državnog. Zanimljivo, Petek je prije prvenstva imala drukčija očekivanja, isticala je da ovo nije bila njena sezona.

“Obično to tako ide, kada kažeš da je loša forma onda ništa ni ne očekuješ. Igraš opušteno i na kraju ispadne najbolje. Svakako nisam očekivala finale i da ću osvojiti, jer je teška sezona iza mene. Nakon ozljede sam izgubila samopouzdanje, dulji period sam se mučila. Što se tiče finala s Andreom u jednom trenutku sam mislila da ću izgubiti, sto puta sam vodila, no Andrea se non stop vraćala. Kad sam vidjela ždrijeb možda sam najviše očekivala od mješovitih parova, na kraju je ispalo drukčije ha, ha. U parovima s Ivanom sam priželjkivala neku od medalja, na kraju je ispala zlatna. Da mi je netko rekao na početku prvenstva da ću obraniti duplu krunu rekla bi mu da nije normalan. Svaka čast svim djevojkama, Andrea je imala priliku i za trostruku krunu što nikad nitko nije napravio. Puno ulaže u sebe i ne bi mi bilo žao da je ona osvojila” – istaknula je Petek.

Je, iza Andree Pavlović je odlično prvenstvo, osvojila je zlato u mješovitim parovima, te dva srebra.

“Zadovoljna sam ostvarenim, igrala sam tri finala, no i ostale djevojke su bile dobre. Očekivala sam da bih mogla u finale, ali nisam se time zamarala već sam išla meč po meč” – dodala je Pavlović, koju uskoro očekuje Europsko prvenstvo do 21 godine.

Brončane medalje osvojile su Mateja Jeger i Klara Cakol.

U muškim parovima titula ide dvojcu Ivor Ban i Luka Martinek koji su u finalu s 3:1 nadigrali iskusni dubrovački dvojac Tomislava Japeca i Mihu Simovića.

Igraju zajedno u klubu Varaždinu, a to iskustvo prenijele su i na ovom prvenstvu. Ivana Malobabić i Petra Petek drugu godinu uzastopce su prvakinje, u finalu su s 3:1 svladale Ivanu Tubikanec i Andreu Pavlović. Inače, obje igračice Varaždina u svojoj riznici imaju po tri naslova prvaka u parovima.

Što se tiče mješovitih parova Ivor Ban i Andrea Pavlović su u u finalu s 3:2 svladali Luku Fučeca i Mateju Jeger. Bronce su osvojili Ivana Tubikanec i Vjekoslav Zovko te Luka Martinek i Klara Cakol.

konačni plasmani:

MUŠKARCI:

pojedinačno:

1. Andrej Gaćina

2. Tomislav Pucar

3. Filip Zeljko i Tomislav Kolarek

foto: hsts.hr

parovi:

1. Ivor Ban/Luka Martinek

2. Tomislav Japec/Miha Simović

3. Ronald Redžep/Tomislav Kolarek i Danijel Mijatović/Ivan Zeljko

foto: hsts.hr

DJEVOJKE:

pojedinačno:

1. Petra Petek

2. Andrea Pavlović

3. Mateja Jeger i Klara Cakol

foto: hsts.hr

parovi:

1. Ivana Malobabić/Petra Petek

2. Ivana Tubikanec/Andrea Pavlović

3. Mateja Jeger/Dorina Srebrnjak i Klara Cakol/Ida Jazbec

foto: hsts.hr

MUŠKARCI/DJEVOJKE:

Mješoviti parovi:

1. Ivor Ban/Andrea Pavlović

2. Luka Fučec/Mateja Jeger

3. Ivana Tubikanec/Vjekoslav Zovko i Luka Martinek/Klara Cakol

foto: hsts.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.