[Foto/Video] Prošlo je godinu dana od strašne avionske nesreće!

[Foto/Video] Prošlo je godinu dana od strašne avionske nesreće!

Avion, koji se srušio u planinama, bio je u vlasništvu bolivijske avio-kompanije, a uzrok pada je bio nedostatak goriva.

foto: http://edition.cnn.com

Dana 28. studenog 2016. godine dogodila se jedna od najvećih tragedija u povijesti sporta. Naime, tada se avion s igračima brazilskog Chapecoensea srušio u Kolumbiji, a prilikom pada poginula je 71 osoba od ukupno 77. U strašnoj nesreći poginulo je 19 igrača brazilskog kluba. Klub je putovao u Medellin na finale Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala.

Avion, koji se srušio u planinama, bio je u vlasništvu bolivijske avio-kompanije, a uzrok pada je bio nedostatak goriva.

“Dokazi su jasni. Odgovornost za nesreću snose kompanija i pilot zrakoplova,” rekao je bolivijski ministar Milton Claros.

Čelništvo Atletico Nacionala i čelnici južnoameričkog natjecanja složili su se da se za zelenim stolom Chapecoense proglasi pobjednikom natjecanja. Nakon toga, brazilski klub je igrao u Copa Libertadoresu, južnoameričkoj inačici europske Lige prvaka, a klub se nedavno spasio od ispadanja u niži rang brazilskog ligaškog nogometa, odnosno izborio je ostanak u brazilskoj Serie A.

“Dirnula nas je podrška cijelog svijeta i naših kolega iz lige. Zahvaljujem im na tome, ali Chapecoense ne treba ničiju milost. Sami ćemo se izvući iz ovoga i želimo ponovno biti jaki. Čini mi se da je svaki nogometni navijač u svijetu za svoj drugi klub odabrao baš nas. To nam daje veliku snagu da Chapecoense ponovno bude jak”, rekao je predsjednik kluba Ivan Tozzo.

Među preživjelima u kobnoj nesreći bilo je četiri nogometaša, novinar i stjuardesa.

Klub je prije osam godina bankrotirao da bi se potom preko Serie D (2009.), Serie C (2012.), Serie B (2013.) i Serie A (2014.) probio do finala Copa Sudamericane. Zbog nevjerojatnog puta koji je prošao u tom periodu, klub je uspio ujediniti cijeli Brazil koji je navijao za njega u lovu na naslov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.