Fran Pilepić: Nisam se odrekao reprezentacije

Fran Pilepić: Nisam se odrekao reprezentacije

Nadam se da ću igrama kroz sezonu zaslužiti poziv Repeše i volio bih se ove godine naći na pripremama reprezentacije, objašnjava riječki košarkaš

Fran Pilepić

Riječki košarkaš Fran Pilepić u novu je sezonu krenuo okončavši mukotrpnu rehabilitaciju nakon neugodne ozljede zgloba zbog koje je propustio prošlogodišnje doigravanje španjolske ACB lige. Njegov Bilbao Basket u playoffu je zapeo na Barceloni, a Pilepić je ostao bez prilike da se nametne Jasminu Repeši za odlazak na Eurobasket.

– Praktički sam cijelo ljeto preveo u oporavku i bez ozbiljnijih treninga budući da se ispostavilo da je ozljeda kompliciranija nego što se u početku mislilo. Imao sam napuknuće ligamenta u zglobu, došlo je do sudara i oštećenja kostiju i to se dosta razvuklo. Još uvijek ponekad znam “osluškivati” nogu, ali na sreću većih problema nemam i stvarno se nadam kako se ista ozljeda neće više vratiti”, objašnjava branič na širem reprezentativnom popisu.

Reprezentacija je u Sloveniji odradila odličan nastup i osvajanjem četvrtog mjesta na Eurobasketu naznačila povratak na staze stare slave.  Nova sezona donosi novu priliku za povratak u reprezentativno jato.

– Pratio sam nastupe reprezentacije na ovogodišnjem europskom prvenstvu i zaista mi je drago da su dečki ostvarili dobar rezultat. Nadam se da ću igrama kroz sezonu zaslužiti poziv i volio bih se ove godine naći na pripremama reprezentacije. Hrvatska ima svijetlu reprezentativnu budućnost i volio bih biti dijelom tog, ili čak još većeg uspjeha.

Riječki branič u Baskiji odrađuje drugu sezonu. Bilbao je financijski sređen klub s izraženim natjecateljskim ambicijama.

 – Mislim da sam se dobro snašao. Klub funkcionira na najvišoj razini, ljudi su susretljivi i društveni i grad je zaista prekrasan. Španjolska liga je izuzetno jako natjecanje, a navijači vole i razumiju košarku. Ako si borben publika te brzo prihvati. Igram za ekipu koja osim strašne kvalitete posjeduje i iznimnu želju za pobjeđivanjem. Španjolska liga je najjača u Europi najviše zbog intenziteta kojim se igra. Igrači igraju kao da ne postoji sutra. U svakom napadu se ide 100 posto. I u obrani isto”, zaključuje Pilepić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.