France Football proglasio Tomislava Ivića 42. najboljim trenerom u povijesti nogometa

France Football proglasio Tomislava Ivića 42. najboljim trenerom u povijesti nogometa

Najboljim ikad proglašen je otac nizozemskog totalnog nogometa, Rinus Michels.

Tomislav Ivić 42. je trener u povijesti nogometa, barem prema izboru France Footballa. Naravno da (koliko god sami sebi priznali da ne možemo biti maksimalno objektivni) mislimo da šjor Ivan zaslužuje daleko bolju poziciju, uz sav respekt prema veličinama koje su se našle ispred njega.

Najboljim ikad proglašen je otac nizozemskog totalnog nogometa, Rinus Michels, iza kojeg su Alex Ferguson i Arrigo Sacchi. Johan Cruyff je iza Sacchija što je još jedna čudnovata odluka kolega iz FF-a, a u prvih deset su trojica Britanaca, dva Talijana, dva Španjolca te po jedan Nizozemac, Škot i Ukrajinac.

Ćaća catenaccia i kreator velikog Intera, Helenio Herrea, je na sedmom mjesto, a silna je čast učinjena Pepu Guardioli smještenome na peto mjesto najboljih nogometnih trenera ikad. Jose Mourinho je trinaesti, Zidane 22., Klopp 27., a Diego Cholo Simeone 31.

Nigdje na popisu nema osvajača Svjetskog prvenstva, finalista Svjetskog prvenstva te prvaka Njemačke i Francuske, legendarne nogometne ikone Franza Beckenbauera.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.