Francuska, Island i Turska stoje na putu hrvatskim rukometašicama u kvalifikacijama za EP 2020.

Francuska, Island i Turska stoje na putu hrvatskim rukometašicama u kvalifikacijama za EP 2020.

Hrvatska prvi susret igra kod kuće protiv Islanda, a zatim u drugom susretu gostuje u Turskoj.

foto: EHF

U Kopenhagenu je održan ždrijeb za kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo 2020. za žene koje se održava od 04. do 20. prosinca u Danskoj i Norveškoj. Hrvatska je na ždrijebu bila u drugom potu i za suparnice dobila Francusku, Island i Tursku.

Ukupno je sedam kvalifikacijskih skupina i po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izboriti će nastup na Europskom prvenstvu, dok su se Danska i Norveška izravno kvalificirale kao domaćini.

Hrvatska je do sada deset puta nastupila na europskim prvenstvima, a njezin najbolji plasman je peto mjesto na prvom Europskom prvenstvu 1994. u Njemačkoj.

Francuska je s druge strane aktualni svjetski i europski prvak, a ima i srebro s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Island je pak do sada dva puta bio na finalnom turniru Europskog prvenstva, dok se Turska prvi puta našla u natjecanju.

Dva se kola kvalifikacija igraju u ovoj godini – prvo 25. ili 26. rujna, a drugo 28. ili 29. rujna. Hrvatska prvi susret igra kod kuće protiv Islanda, a zatim u drugom susretu gostuje u Turskoj.

foto: EHF

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.