Frankfurt kup u samostrelu: Andrej Krstinić slavio u uvodnom natjecanju Svjetskog prvenstva

Frankfurt kup u samostrelu: Andrej Krstinić slavio u uvodnom natjecanju Svjetskog prvenstva

Krstinić je ostvario rezultat od 854 kruga. U srijedu je na rasporedu službeni trening, a u 18 sati na centralnom trgu u Frankfurtu je svečano otvorenje 17. SP.a

Andrej Krstinić osvojio je prvo mjesto na Frankfurt kupu u field samostrelu, uvodnom natjecanju u Svjetsko prvenstvo. Krstinić je ostvario rezultat od 854 kruga dok je drugi bio Domagoj Pereglin sa istim brojem krugova, ali sa manje strogih centara. Treće mjesto osvojio je Andrey Tertychny (Rusija) sa 851 krugom. Marijan Kajfeš osvojio je 11. mjesto sa 841 krugom.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Valentina Pereglin s najboljim rezultatom natjecanja (864 kruga), druga je bila Tifanie Troulliet (Francuska) sa 847 krugova, a treća Olga Klimova (Rusija) sa 845 krugova. Nikolina Krivanek je osvojila 4. mjesto (843), a Branka Pereglin 5. mjesto (842 kruga). Kod juniora pobjeda je pripala Rusu Artemu Popovu (844 kruga), druga je bila Valentina Kozumplik (HRV) sa 838 krugova, a treći Ivan Kelečić (HRV) sa 834 kruga. Donik Begaj je osvojio 8. mjesto sa 820 krugova.

U kadetskoj konkurenciji još jedna pobjeda odlazi u Rusiju, a pripala je Loliti Kochetovoj sa drugim rezultatom natjecanja sa 863 kruga, drugo mjesto osvojio je Martin Oborovečki (Hrvatska) s 835 krugova, a Stjepan Borak je bio treći sa 833 kruga. Luka Štrbenac je osvojio 5. mjesto sa 824 kruga. Treba napomenuti da je Luki puknuo luk te je natjecanje nastavio sa rezervnim što mu je donijelo nesigurnost pa je i rezultat bio nešto niži.

Hrvatska je uzela ukupno 7 medalja, od čega 2 najsjanije, dok je druga najuspješnija zemlja iza Hrvatske bila Rusija. Treba naglasiti da vrlo snažna njemačka reprezentacija nije nastupila, osim jednog juniora, tako da je slika snage ekipa ipak bila nepotpuna. U srijedu je na rasporedu službeni trening, a u 18 sati na centralnom trgu u Frankfurtu je svečano otvorenje 17. svjetskog prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.