Franz Beckenbauer: “Pep nam odlično pristaje jer nema boljeg od njega”

Franz Beckenbauer: “Pep nam odlično pristaje jer nema boljeg od njega”

Počasni predsjednik Bayerna Franz Beckenbauer ima samo riječi hvale o aktualnom treneru Bayerna Pepu Guardioli.

Pep Guardiola/Foto: commons.wikimedia.org - Thomas Rodenbücher

Franz Beckenbauer, osvajač četiri Bundeslige i tri Kupa europskih prvaka sa Bayernom dao je zanimljivu izjavu o Pepu Guardioli čiji ugovor s bavarskim velikanom istječe sljedeće godine.

“Guardiola ne treba ugovor. On je tip trenera koji će doći i otići kada god želi. Bayern bi ga zadržao do kraja života i nadam se da će ostati što duže. “Pep nam odlično pristaje jer nema boljeg od njega. Svaka čast Juppu Heynckesu, ali Pep je donio novu filozofiju u klub. On je našao idealnu kombinaciju između tiki-take i tradicionalnog stila Bayerna.”

Bavarski klub već nekoliko sezona igra simultanku u njemačkom prvenstvu, ali Beckenbauer smatra kako će se stvari brzo promijeniti:

“Nećemo osvojiti sva prvenstva sljedećih godina. Ipak, Ribery, Robben i Schweini neće biti u klubu zauvijek. Mnogo toga će se promijeniti za dvije-tri godine.”

Pep Guardiola u svojoj veličanstvenoj trenerskoj karijeri osvojio je dvije Lige prvaka i Kupa kralja s Barcelonom te tri Primere, dok je s Bayernom osvojio Njemački kup, Bundesligu, Europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo kojima je nadodao još dva s Barcelonom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.