Futsal Dinamo osvojio drugo mjesto na jakom međunarodnom turniru

Futsal Dinamo osvojio drugo mjesto na jakom međunarodnom turniru

Futsal Dinamo je odigrao jake međunarodne utakmice...

{$alt}
Foto: Futsal Dinamo

Futsal Dinama prošlog su vikenda odigrali Minerva Cup u švicarskom Bernu na kojem su na kraju osvojili drugo mjesto. Nakon što su u polufinalu svladali švicarsku futsal reprezentaciju s 5:1 u finalu su uvjerljivo izgubili od Sporting C.P.-a 5:0.

Da je Dinamo igrao i u punom sastavu, teško bi se puno kvalitetnije suprotstavio jačoj portugalskoj momčadi koja je prošle sezone osvojila treće mjesto u Europi, u polufinalu Lige prvaka ispala je od slavne Barcelone porazom 5:3. Zanimljivo je da je Sporting , kao i Futsal Dinamo, uređen prema „socios“ modelu. Također, oba su kluba poznata po tome da na njihove utakmice dođe priličan broj navijača. Tako su na finalu obje momčadi imale veliku podršku svojih navijačkih koje su napravile pravu „nogometnu“ atmosferu.

Sportinga je ipak bila prevelika prepreka za Dinamo kojeg zbog obaveza u finskoj reprezentaciji nije vodio Mićo Martić, a zbog ozljeda su dvoboj morali propustiti Hrvoje Penava, Nikola Perković i Antonio Franja. Portugalci su tako na odmor otišli s velikom prednosti od 4:0, a pred kraj utakmice su postavili konačnih 5:0. Ovo je svakako bila odlična provjera za momčad Miće Martića koja u petak (18. rujna) otvara 1.HMNL protiv Potpićana u Dvorani II Doma sportova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.