Gaćina i Pucar među 32 u Dohi, najbolji hrvatski stolnotenisač zbog ozljede prisiljen predati meč

Gaćina i Pucar među 32 u Dohi, najbolji hrvatski stolnotenisač zbog ozljede prisiljen predati meč

Pucar će igrati protiv trećeg igrača svijeta Lin Gaoyuana.

Hrvatski stolnotenisači Andrej Gaćina i Tomislav Pucar izborili su plasman među 32 najbolja igrača na ITTF turniru i katarskom velegradu Dohi.

Nakon što je uspješno prošao tri kvalifikacijske runde, Gaćina je pobjedio Korejca An Jaehyuna (-8, 9, 10, -6, 7, -6, 5), a potom i najboljeg Iranca, 62. igrača svijeta Nimu Alamiana (11, -7, -8, 9, -5, 5, 9). No, prema posljednjim informacijama Gaćina danas neće igrati meč s Japancem Jun Mizutanijem (10. na svijetu). Naime, naš stolnotenisač osjetio je bol u nozi i nakon konzultacije s liječnicima odlučio predati sljedeći susret. Slijedi povratak u Zagreb gdje će obaviti detaljne preglede.

Pucar je deklasirao 18-godišnjeg Wang Chuqina s 4:2 (7, 8, -9, 9, -6, 7), Kineza koji drži 85. mjesto na svijetu. Wang je bio je dio momčadi koja je lani u Budimpešti osvojila Svjetsko prvenstvo, a od pojedinačnih uspjeha treba izdvojiti zlatnu medalju na omladinskim Olimpijskim igrama u Argentini. Hrvatski reprezentativac nije stao samo na tome, već je nekoliko sati kasnije zaokružio cijelu priču kada je izbacio Engleza Liama Pitchforda s 4:3 (6, -8, 7, 8, -10, -11, 10).

Sljedeći suparnik bit će mu drugi nositelj Lin Gaoyuan, treći igrač na svijetu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.