Gaćina izgubio u šesnaestini finala na Europskom prvenstvu

Gaćina izgubio u šesnaestini finala na Europskom prvenstvu

Andrej Gaćina/Getty Images

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina oprostio se od Europskog pojedinačnog prvenstva u Budimpešti porazom u šesnaestini finala. Hrvatski stolni tenis tako više nema predstavnika na ovom natjecanju.

U 2. kolu bolji je bio Šveđanin Kallberg sa 4:3 (-5, 10, -4, 7, 4, -8, 9). Naš prvi reket odlično je otvorio meč, imao je potom u drugom setu i 10:9, a nakon što to nije iskoristio treći set je opet dominirao. Ipak, mladi švedski stolnotenisač, koji drži 88. mjesto na svijetu, se vratio i poveo 3:2. U sedmom setu Kallberg se vrlo brzo odvojio, poveo je 5:1, ali Gaćina ga je sustigao. Poen za 5:4 stigao je nakon efektne razmjene udaraca, a odmah potom Šveđanin je servirao u mrežu. Kod 7:7 opet atraktivna razmjena udaraca u kojoj kao pobjednik izlazi naš reprezentativac, a uzima i sljedeći poen. Vodstvo od 9:7 ipak nije demoraliziralo Kallberga, kod 9:9 Gaćina servira u mrežu, a ubrzo stiže i potvrda poraza.

Njih dvojica su već igrala jednom, ali u klupskim dresovima. Tad je također slavio Kallberg i to isto tako u neizvjesnoj završnici (3:2).

Šteta zbog ovog poraza ako znamo da se našem prvom reketu otvorio ždrijeb. Naime, Poljak Dyjas je u 2. kolu izbacio branitelja naslova prvaka Nijemca Ovtcharova (4:2), s kojim Gaćina ima loš omjer pobjeda i poraza. Da je sve išlo po željama sreli bi se u meču za medalju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.