Hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida na ljeto napušta redove kijevskog Dinama

Galatasaray dovodi Vidu ispred engleskih klubova?

Galatasaray dovodi Vidu ispred engleskih klubova?

Foto: Domagoj Vida/ZNA.hr

Prema najnovijim vijestima iz Turske hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida bi na ljeto mogao promijeniti klub. Naime, ugovor s kijevskim Dinamom ima još godinu dana i Ukrajinci bi htjeli zaraditi na svom prvotimcu. Interesa na manjka, pa tako Vidu želi niz premierligaša poput Evertona, West Hama i Stokea, no čini se kako je Vida najbliže Turskoj i Galatasarayu.

Najuspješniji turski klub želi završiti transfer što je ranije moguće, kako bi odbio interes konkurenata za potpis Vide, te turski mediji javljaju kako su predstavnici Galatasaraya već kontaktirali Vidinog agenta i Dinamo oko transfera hrvatskog reprezentativca. Olakotna okolnost oko transfera Vide je sigurno činjenica što je trener turskog velikana Igor Tudor, koji je sigurno dobro upoznat s mogućnostima našeg igrača. Potpiše li Vida za Galatasaray bio bi to drugi reprezentativni stoper koji je otišao u redove nekog turskog kluba, budući da je nedavno Matej Mitrović zamijenio dres Rijeke onim Bešiktaša.

Domagoj Vida je za reprezentaciju Hrvatske nastupio 42 puta, te je zabio jedan pogodak, a u redovima kijevskog Dinama je od 2013. godine. Ukrajinci su tada izdvojili 5 milijuna eura za usluge Vide koji je došao iz zagrebačkog Dinama, a za očekivati je kako će Kijevljani na hrvatskom reprezentativcu zaraditi duplo; budući da se Vida trenutno procjenjuje na 9 milijuna eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.