Gary Neville predstavljen u Valenciji: “Stavljam svoj ugled na kocku”

Gary Neville predstavljen u Valenciji: “Stavljam svoj ugled na kocku”

Gary Neville predstavio se navijačima Valencije...

Gary Neville i Layhoon Chan/Foto: http://en.valenciacf.com

Proslavljeni engleski nogometaš Gary Neville preuzeo je trenersku palicu španjolskog prvoligaša Valencije, a zajedno s mlađim bratom Philom pokušat će šišmiše vratiti na pravi kolosijek te ‘isprati’ gorak okus s početka prvenstvene sezone na Mestalli.

“Sve što radim činim najbolje što mogu i znam, to je pristup koji sam imao u svemu i ovoga puta neće biti drukčije. Neću se štedjeti, Valenciji ću dati svako zrno svog entuzijazma, a nadam se da će nas to zajedno voditi i k uspjehu. Svjestan sam očekivanja, ali ne postoji magična formula. Vidjeli smo da neiskusni treneri nekad uspiju, a nekad i ne. Preda mnom je dokazivanje – želim razuvjeriti mnoge sumnjičavce koji tvrde da je ovakva odluka kluba rizična”, počeo je Neville te napomenuo: “Ako ne uspijem kao trener Valencije, mogu reći zbogom svome ugledu.”

Valencijina predsjednica Layhoon Chan. “Oduševljeni smo što je Gary prihvatio našu ponudu. Dobili smo svjetskog igrača s fantastičnom karijerom u Unitedu i engleskoj reprezentaciji te stratega koji je prikupio neprocjenjivo iskustvo radeći u engleskoj nogometnoj reprezentaciji. Uvijek je bio vođa, i na terenu i izvan njega, uživa veliki respekt svjetske javnosti i uvjereni smo da je pravi izbor za naš klub.”

Prvi potez poslije preuzimanja klupe bila je odluka o pomoćnicima, a Englez je očekivano pored sebe ostavio svoga mlađeg brata Phila. “Pored Phila, drugi će pomoćni trener biti klupska legenda Miguel Angel Angulo, koji će biti krucijalan dio tehničkog tima. Ne planiram biti diktator i ne vidim nikakav problem što Phil ostaje ovdje. Da već nije bio u Valenciji, želio bih ga pored sebe; radi se o velikom stručnjaku koji naporno radi i presretan sam što ćemo raditi zajedno. Profesionalno smo kolege zadnjih 25 godina i to neće biti nikakav problem. Phil jako dobro poznaje momčad i bit će od velike pomoći”, istaknuo je.

Koliko očekuje od svog prvog pravog trenerskog ispita? Do sada je, naime, obnašao dužnost pomoćnika engleske nogometne reprezentacije, gdje je bio od 2012. godine. “Jedini način na koji bi trebalo pristupiti ovom poslu jest da ga gledate kao nešto dugoročno. Vidio sam koliko izazovno to može biti, a posljednjih sam godina odbio mnogo ponuda kako bih što više naučio. Nisam puno razmišljao kad sam primio poziv Valencije i ne želim da igramo kao Manchester United, već – Valencia. Došlo je vrijeme da se pokažem poslije komentiranja na televiziji”, kazao je.

Braća Nevile debitirat će u Primeri već ovoga vikenda, i to protiv suparnika koji vjerojatno nije mogao biti teži – na Mestallu, naime, dolazi španjolski i europski prvak Barcelona, predvođena oporavljenim Argentincem Lionelom Messijem te ubojitim dvojcem Luis SuarezNeymar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.