Generacija 95. godišta: Gubila od Azerbajdžana, a jedan od njih nedavno potpisao za Tomislav iz Drnja

Generacija 95. godišta: Gubila od Azerbajdžana, a jedan od njih nedavno potpisao za Tomislav iz Drnja

Generacija 1995. godišta neslavno je završila svoj nastup u kvalifikacijama.

Mario Pašalić i Domagoj Livaković/Foto: Karlo Marković

U nastavku serijala u kojem se prisjećamo naših mladih reprezentativca u vremenima kad su igrali za Hrvatsku reprezentaciju do 17 godina možete pročitati sve važne detalje što se tiče njihovih karijera, kako su prošli u kvalifikacijama, tko je od njih uspješan…

Radi se od igračima 1995. godišta koje je predvodio izbornik Ivan Gudelj. U kvalifikacijskoj utakmici koja se igrala u Rovinju i Poreču bili su smješteni u skupini s Azerbajdžanom, Ukrajinom i Belgijom. Kvalifikacije su otvorili s Azerima te su upisali prvi poraz. Konačan rezultat bio je 1:2 za goste, a jedini pogodak postigao je Marko Pjaca. Druga utakmica igrala se u Poreču, a hrvatski reprezentativci ugostili su Ukrajinu, a Mario Pašalić bio je jedini strijelac u pobjedi Hrvatske. U posljednjoj utakmici skupine, Hrvatskoj je trebala pobjeda kako bi nastavili igrati u drugoj fazi kvalifikacija. Nažalost po Gudeljove momke to nisu ostvarili. U utakmici sa sedam golova, bolje se snašla reprezentacija Belgije. Iako su naši postigli tri pogodaka, to im nije bilo dovoljno. U strijelce su se upisali Marko Kolar, Tonči Mujan i Filip Faletar.

Ova generacija je napravila značajan podbačaj, a bode u oči ovaj rezultat s Azerima.

Predvodnici ove reprezentacije, Mario Pašalić i Marko Pjaca jedini su za sad napravili prave inozemne karijere. Blizu njih je Dominik Livaković, a Ivica Ivušić je nedavno potpisao za Olympiakos. U inozemstvu još igraju Marko Kolar (Wisla Krakow), Tonči Mujan i Nikola Mandić (Krško), Filip Faletar (Schalke 2), Ante Kušeta (Albalonga) i Luka Lučić (Borac Banja Luka). Nedavno je i Luka Capan ostvario dobar transfer prešavši iz Lokomotive u Rijeku. Ostali dečki se još traže po Cibaliji, drugim momčadima Hajduka i Dinama, a amaterski nogomet jedino igra Borko Gorgiev koji je nedavno otišao u koprivničkog županijskog prvoligaša, Tomislav iz Drnja.

U nastavku možete vidjeti koliko vrijedi koji igrač (cijene su izražene u Eurima), a vrijednosti se uzimaju prema portalu Transfermarkt. Također možete pročitati gdje koji igrač igra, koliko ima nastupa ima te koliko je postigao pogodaka u ovoj ligaškoj sezoni.

Dominik Livaković (Dinamo, 1,5 milijuna, 19 nastupa), Ivica Ivušić (Istra, Olympiakos, 200 000, 15 nastupa), Roberto Viduka (Zadar), Ante Kušeta (Albalonga, 50 000), Luka Lučić (Borac Banja Luka, 250 000, 3 nastupa), Josip Bašić (Hajduk 2, 150 000, 4 nastupa), Mario Pašalić (Spartak Moskva, 8 milijuna, 15 nastupa, 4 gola), Zvonimir Milić (Cibalia, 50 000, 2 nastupa), Filip Faletar (Schalke 2), Marko Kolar (Wisla Krakow, 250 000, 2 nastupa), Nikola Mandić (Krško, 150 000, 17 nastupa, 1 gol), Tonči Mujan (Krško, 150 000, 17 nastupa, 3 gola), Darrick Morris (Dinamo 2, 2 nastupa), Marko Pjaca (Schalke, 15 milijuna 3 nastupa, 1 gol), Luka Capan ( Lokomotiva, Rijeka, 750 000, 15 nastupa, 4 gola), Jakov Biljan (Dinamo 2, 4 nastupa), Borko Gorgiev (Tomislav Drnje).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.