Generalka za SP: Hrvatska – Litva (20), Roko Leni Ukić: To je suparnik iz samog svjetskog vrha!

Generalka za SP: Hrvatska – Litva (20), Roko Leni Ukić: To je suparnik iz samog svjetskog vrha!

- Nadam se dobroj atmosderi i nastavku pozitivne priče o hrvatskoj košarci koju smo započeli prošle godine u Sloveniji, najavljuje Dario Šarić

Roko Leni Ukić i Dario Šarić/www.hks-cbf.hr

Hrvatski košarkaši u utorak će odradit generalku uoči odlaska na SP u Španjolskoj. Repešine arsenal prije iskrcavanja na Pirinejski poluotok testira Litva.

Uoči dvoboja u zagrebačkoj Areni (20 sati) dvoboj je najavio hrvatski kapetan Roko Leni Ukić.

– To je suparnik iz samog svjetskog vrha koji nas je lani zaustavio u onom našem pohodu. Međutim, to je ekipa s kojom smo ravnopravni i kojoj možemo odgovoriti na sve što će staviti ispred nas. To je idealna prilika da vidimo gdje smo u ovom trenutku.

Sličnog je razmišljanja i Dario Šarić, koji se od prošlogodišnjeg iznenanđenja u Sloveniji prometnuo u programiranog startera:

– Vjerujem da ćemo pokazati kako će reprezentacija igrati na Svjetskom prvenstvu. Nadam se dobroj atmosderi i nastavku pozitivne priče o hrvatskoj košarci koju smo započeli prošle godine u Sloveniji, a nastavili kroz klupske rezultate Cibone i Cedevite. Nadam se da ćemo završiti s odličnim rezultatom na Svjetskom prvenstvu.Teško mi je točno reći koje bi to mjesto bilo. U skupini imamo Argentinu koja dolazi bez Ginobilija i Delfina, dvojice najboljih igrača. Grčku smo pobijedili u pripremama. Portoriko je plutajuća mina, ali uvjeren sam da možemo igrati sa svima i da je moguće osvojiti prvo mjesto u skupini, što bi donosilo lakšeg suparnika u osmini finala.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.