Gigi poslao dirljivu poruku navijačima, “Nikada neću biti daleko od mjesta koje se zove dom”

Gigi poslao dirljivu poruku navijačima, “Nikada neću biti daleko od mjesta koje se zove dom”

Legenda nogometa pred posljednju utakmicu za torinski klub odlučila se još jednom obratiti javnosti.

Foto: Juventus / Facebook

Gianluigi Buffon će sutra odigrati posljednju utakmicu u dresu Juventusa kao što je već najavljeno na jučerašnjoj press konferenciji. Ususret tom posebnom danu, navijačima je poslao posebnu poruku putem svog Instagram profila. Tekst prenosimo u cijelosti.

“6111. Šest tisuća sto i jedan dan. Šest tisuća sto i jedan trenutak čiste strasti. Radosti, tuge, poraza i pobjeda.

Hvala. Hvala svakome od vas. Jer je svatko od vas pridonio da svaki trenutak mog života u crno-bijelom bude poseban. Život koji je postao druga koža. Koža koju nosim, volim i poštujem. Sa svim svojim ograničenjima, ali i strastima koja su me uvijek pratila.

Sutra put završava. Kraj je knjige koju smo zajedno pisali. Osjećaj je velik. Prevelik.

Neizbježno započinje novi put. Nova knjiga. Mora početi. Za Juventus koji će uvijek ostati veći od bilo kojeg igrača. Zato što je njegova DNK jedinstvena i neusporediva. Neponovljiva i veličanstvena.

Juve je obitelj. Moja obitelj. I nikada je neću prestati voljeti, zahvaljivati joj i nazivati ju “dom”. Zato što mi je mnogo dala. Sve. Zasigurno mnogo više nego što sam joj dao zauzvrat.

Neizbježno započinje novi put. Nova knjiga. Mora početi. Naučio sam gledati budućnost drugim očima. Počet ću skupljati nove izazove koje će pred mene staviti život sa znatiželjom onih koji ne žele prestati biti “u igri”. Osjetit ću zdav strah mnogih koji su iskusili izazove, neki su pobijedili, mnogi drugi izgubili, ali svaki idući izazov je drugačiji od prethodnog. I zato je teže.

Na stadion sam stigao biciklom. Bio sam jako mlad. I sutra bih volio metaforički hodati kako bih mogao uživati u svakom trenutku, osjetiti umor udaljavanja. I radost pozdrava. Zbog emocija. I kako bih shvatio da nikada nisam daleko od mjesta koje se zove “dom”. Zauvijek. I kako bih pozdravio prijatelje koje nikada neću prestati zvati BRAĆOM.

Fino alla fine. Zauvijek vaš,

Gianluigi Buffon.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.