Gimnastika: Filip Ude kao drugi na konju u finale Europskog prvenstva!

Gimnastika: Filip Ude kao drugi na konju u finale Europskog prvenstva!

Čakovčaninu će to biti šesto europsko finale, a u Lausanni 2008. osvojio je srebro.

Filip Ude

I drugog dana Europskog prvenstva u Sofiji, hrvatski gimnastičari izborili su finale! Nakon juniora Tina Srbića koji je bio drugi na preči, srebrni hrvatski olimpijac, Filip Ude, s drugom najvećom ocjenom (15.666) plasirao se u nedjeljno finale na konju s hvataljkama. Čakovčaninu će to biti šesto europsko finale, a u Lausanni 2008. osvojio je srebro. U četvrtak je u Sofiji iza sebe ostavio i aktualnog olimpijskog pobjednika i najboljeg vježbača posljednjih godina na ovoj spravi, Mađara Krisztiana Berkija (15.500). Bolju ocjenu dobio je samo Britanac Max Whitlock – 15.966.

– Napravio nam na početku vježbe jednu grešku, na spindlu, skoro sam pao, ali to je bilo kao da mi je netko dao šamar da se koncentriram. Bilo mi je teže nego na treningu, ne znam zašto, ruke su mi bile teške, ali sve u svemu dobro. Napravio sam cijelu vježbu i to mi je drago – komentirao je Filip Ude nakon kvalifikacija.

Viceprvak Europe na preči 2012. godine, Marijo Možnik druga je rezerva za finale. S ocjenom 14.733 zauzeo je 10. mjesto.

– Želio sam i četvrti put za redom ući u europsko finale. Šteta što nisam uspio. Nisam ukopao saskok, to me koštalo ulaska u finale.

Baš kao i Možnik, do posljednjeg trenutka u igri za finale bio je Robert Seligman. S ocjenom 14.533 na kraju je zauzeo 14. mjesto.  Osječki parteraši, Tomislav Marković i Andrej Korosteljev zauzeli su 28. odnosno 36. mjesto. Marković je ocijenjen sa 14.300, a naš najmlađi reprezentativac Korosteljev sa 14.133 boda.

Petak i subota u Sofiji su slobodni za naše gimnastičare, a u nedjelju nas čekaju dva finala – prvo junior Tin Srbić koji je u finale preče ušao s drugom ocjenom, a zatim i Filip Ude.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.