Gimnastika: Filip Ude osvojio Otvoreno prvenstvo Azerbajdžana na konju s hvataljkama

Gimnastika: Filip Ude osvojio Otvoreno prvenstvo Azerbajdžana na konju s hvataljkama

Srebrni hrvatski olimpijac odnio je pobjedu na konju s hvataljkama, sakupivši 15.550 bodova

Filip Ude/Getty Images

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude osvojio je Otvoreno prvenstvo Azerbajdžana. Na natjecanju u Bakuu održanom u novoj gimnastičkoj dvorani koja će slijedeće godine ugostiti 1. Europske igre, Filip je odradio odličnu vježbu na konju s hvataljkama i skupio 15.550 bodova. Azerbajdžan je na svoje natjecanje pozvao čak šest svjetskih sudaca prve kategorije, među kojima i našeg najviše kategoriziranog suca, Marija Vukoju.

– Imali smo u planu ići u Izrael, no zbog situacije tamo, morali smo otkazati. Filip je nastupio s novom vježbom kojoj je startna ocjena 6.7. Nju spremamo za kvalifikacije Svjetskog prvenstva u Kini na jesen i sada smo dobili potvrdu da je i više nego spreman. Za finale će raditi start od 7.0 ili 7.3, ovisno o situaciji, protivnicima… Ovdje nam je bila bitna ocjena, da vidimo koliko smo daleko od cilja, a velika stvar je što su sudili vrhunski suci koji će suditi i u Kini, rekao je Marijo Vukoja, jedan od ključnih ljudi Filipovog tima.

Svjetsko prvenstvo u kineskom Nanningu na rasporedu je od 3. do 12. listopada, a Hrvatska je dobila potvrdu kako će tamo imati dvojicu sudaca – Marija Vukoju i Damira Fotaka.

Šestog rujna na Prvenstvu Hrvatske biti će čekirane karte za Kinu, nakon toga reprezentativci 13. i 14. rujna nastupaju na turniru u Szombathelyu što će biti posljednja provjera za Svjetsko prvenstvo. Filip će pak zadnje pripreme za Nanning odraditi s reprezentacijom Rusije u olimpijskom kampu na Okruglom jezeru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.