Gimnastika: Hrvatski predstavnici ostvarili plasman u čak osam finala na 6. Hungarian Grand Prixu

Gimnastika: Hrvatski predstavnici ostvarili plasman u čak osam finala na 6. Hungarian Grand Prixu

Marijo Možnik u kvalifikacijama je imao najbolju vježbu na preči (14,600 bodova), Tomislav Marković je s drugom ocjenom ušao u finale partera (15,100), a bolji od njega bio je samo prošlogodišnji prvak Europe

Marijo Možnik/Getty Images

Hrvatskih gimnastičari i gimnastičarke osigurali su čak osam finala na 6. Hungarian Grand Prixu u mađarskom Szombathelyu. Nedjeljna finala koja startaju od 15 sati izborilo je po šest najboljih vježbača na spravama. Marijo Možnik u kvalifikacijama je imao najbolju vježbu na preči (14,600 bodova), Tomislav Marković je s drugom ocjenom ušao u finale partera (15,100), a bolji od njega bio je samo prošlogodišnji prvak Europe, Izraelac Aleksander Šatilov.

–  Veliki problem zadavalo nam je to što nismo imali nikakvo zagrijavanje prije izlaska na podij. Nakon dva-tri sata čekanja, potpuno hladni išli smo na spravu. Ali, svejedno, uspjeli smo se snaći i izboriti finala. Nadam se da ćemo u njemu svi biti puno bolji, objasnio je Tomislav Marković.

Robert Seligman bio je četvrti na konju s hvataljkama (14,000), a srebrni olimpijac Filip Ude šesti na istoj spravi sa 13,800 bodova. Za dvostruko finale na preči pobrinuo se mladi Anton Kovačević sa četvrtom ocjenom kvalifikacija (14,000).

– Ja sam imao malo više sreće što sam nastupao u 2. skupini, pa nisam bio toliko hladan, ali svejedno to nije bila izvedba koja bi me zadovoljila. Posljednjih dana imao sam problema s ozljedom, pao sam na palac, nisam mogao trenirati, pa sam bio dosta nesiguran u izvedbi. No, veseli me da je forma sve bolja i da će do SP-a biti sve kako smo planirali, dodao je Robert Seligman.

Od standardnih reprezentativaca koji će Hrvatsku predstavljati na Svjetskom prvenstvu u Nanningu od 3. do 12. listopada, za što im je Szombathely posljednja provjera, u finale se nije plasirao samo Andrej Korosteljev koji je na parteru bio 40. sa 11,600 bodova. Kristijan Vugrinski bio je 13. na konju s hvataljkama (13,300), Leonardo Kušan 19. (12,900), a Renato Prpić 30. sa 11,600. Ženska finala izborile su Ema Kajić na parteru i preskoku, te Ira Popović na dvovisinskim ručama.

– Imao sam velikih zdravstvenih problema posljednja dva tjedna. Od ozljede leđa, do upale zgloba, a u Szombathelyju mi se javila i bol u ramenu. No, u pomoć je priskočio izraelski fizioterapeut. Napravio sam vježbu sa startom od 6,7, u finalu ću ići istu, ali nadam se s puno čišćom izvedbom. Preča je imala dosta strogo suđenje, najavili su nam da će tako sada biti na svim natjecanjima, što je dobra vijest za mene, zaključio je Marijo Možnik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.