Gimnastika: Tin Srbić plasirao se u finale preče na Europskom juniorskom prvenstvu u Sofiji

Gimnastika: Tin Srbić plasirao se u finale preče na Europskom juniorskom prvenstvu u Sofiji

Jako sam zadovoljan svojom izvedbom s obzirom da sam imao velikih problema s ozljedama i operaciju lakta krajem prošle godine, rekao je nakon kvalifikacija Tin Srbić

Zagrepčanin Tin Srbić (17), najbolji mladi hrvatski gimnastičar, plasirao se u juniorsko finale preče na Europskom prvenstvu u Sofiji!   Srbić je bio sjajan u kvalifikacijama te je u nedjeljnu borbu za medalje na preči ušao kao drugi s ocjenom 13.866. Bolji od Tina bio je samo Britanac Nile Wilson sa 14.033 boda.

Ovo je Tinu drugo finale juniorskog Europskog prvenstva nakon što je 2012. u Montpellieru bio u finalu višeboja, dok je prošle godine na EYOF-u bio brončani na preči, te 16. u višeboju.

– Sretan sam što sam opet ušao u finale Europskog prvenstva, ovoga puta na preči. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom s obzirom da sam imao velikih problema s ozljedama i operaciju lakta krajem prošle godine, rekao je nakon kvalifikacija Tin Srbić.

Tinov trener Lucijan Krce opet je odradio odličan posao.

– Ovim putem bih se najviše zahvalio doktoru Bojaniću koji je omogućio da Tin uopće dođe ovdje. Da njega nije bilo ne bi ni ovu jednu spravu mogli pripremiti.

Njegov drugi učenik Jakov Vlahek zauzeo je 45. mjesto u višeboju s ocjenom 75.932, dok je na konju s hvataljkama sa 13.033 bio 21.

– Konj sam mogao čišće odraditi, ali nisam ništa pao, zato sam zadovoljan.

Treći najmlađi junior na ovom Prvenstvu, tek 13-godišnji Osječanin Aurel Benović bio je 90. u višeboju sa 61.132 boda, dok je drugi Osječanin, Ferdinand Durgel sa 13.566 bodova 41. na parteru.

U četvrtak od 13 sati po hrvatskom vremenu u kvalifikacijama će se naći pet hrvatskih seniora – Filip Ude, Robert Seligman, Marijo Možnik, Tomislav Marković i Andrej Korosteljev.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.