Gimnastika: Tkalčec 11. u preskoku na SK u Bakuu

Gimnastika: Tkalčec 11. u preskoku na SK u Bakuu

U današnjim kvalifikacijama nastupit će veći dio hrvatske reprezentacije.

Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec, četvrta na prošlogodišnjoj ljestvici preskoka, jučerašnje je kvalifikacije Svjetskog kupa u Bakuu završila na 11. mjestu. Prvi ovosezonski turnir Tijani nije donio nastavak fantastičnog niza iz prošle sezone kada je na svakom Svjetskom kupu na kojemu se natjecala ušla u finale te potom osvojila peto mjesto.

U kvalifikacijama Bakua, Tijana je u svojoj najjačoj disciplini – preskoku s ukupnom ocjenom 13.383 osvojila 11. mjesto. Prvi skok Tkalčec je izvela nešto bolje te je on ocjenjen s 13.500 bodova, dok joj je za drugi pripala ocjena 13.266.

“Svoje sam skokove odradila solidno, ali svjesna sam kako za finale ipak trebam skakati jače skokove. S obzirom na to da su ovdje cure koje su osvajale medalje na svjetskim i europskim prvenstvima, mogu biti zadovoljna svojim današnjim nastupom” – na kvalifikacije se osvrnula Tijana

Prvo mjesto jučerašnjih kvalifikacija ove discipline zauzela je Amerikanka Jade Carey (14.700). Drugoplasirana je bila Meksikanka Alexa Moreno (14.533), a trećeplasirana Indijka Dipa Karmakar (14.299).

S obzirom kako se Tkalčec u Baku zaputila nakon dva tjedna bolovanja, ovo natjecanje samo je zagrijavanje za nadolazeći Svjetski kup u Dohi te Europsko prvenstvo koje nas za mjesec dana očekuje u poljskom Szczecinu.

U današnjim kvalifikacijama nastupit će veći dio hrvatske reprezentacije. Na konju s hvataljkama svoj će prolazak u finale tražiti Robert Seligman i Filip Ude, na preči će to pokušati ugrabiti Tin Srbić, dok će Ana Đerek nastupiti na gredi i u parteru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.