Giro d’ Italia: Robert Kišerlovski nakon 14. etape ostao deseti i povećao zaostatak za Uranom

Giro d’ Italia: Robert Kišerlovski nakon 14. etape ostao deseti i povećao zaostatak za Uranom

Kišerlovski je u 14. etapi osvojio 28. mjesto uz 3:36 minute zaostatka za pobjednikom Talijanom Enricom Bataglinom

Robert KIšerlovski

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski, član Treka, osvojio 28. mjesto u četrnaestoj etapi od Agliè do Oropa u dužini od  164 kilometara. Kišerlovski je na cilj stigao s 3:36 minute zaostatka za pobjednikom Talijanom Enricom Bataglinom (Bardiani-CSF, 4:34:41 sata).

Četrnaesta etapa svela se na kraju na sprint između Enrica Battaglina i Darija Catalde, a na kraju je Bataglin imao više snage. Sjajan je bio Slovenac Jan Polanc koji je u završnici bio na čelu kolone od četiri vozača, ali nije imao dovoljno snage da ostane u borbi do kraja, te je zauzeo četvrto mjesto.  Etapu je obilježio strmi posljednji uspon koji je na kraju slomio Nizozmeca Alberta Timmera koji je u završnih nekoliko kilometara ušao s tridesetak sekundi prednosti pred najbližim pratiteljima.

U ukupnom poretku Kišerlovski je zadržao deseto mjesto, ali sada za vodećim Rigobertom Uran Uranom (57:52:51) zaostaje pet minuta i 13 sekundi.

U nedjelju je na rasporedu etapa od Valdenga do Montecampionea u dužini od 225 kilometara od čega posljednjih 20 kilometara otpada na još jedan težak uspon.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.