Giro d’ Italia: Robert Kišerlovski napredovao do 16. mjesta u ukupnom poretku

Giro d’ Italia: Robert Kišerlovski napredovao do 16. mjesta u ukupnom poretku

Kišerlovski je osvojio 23. mjesto u šestoj etapi utrke, a na cilj je stigao s 49 sekundi zaostatka za pobjednikom Michaelom Matthewsom (Orica-GreenEdge)

Robert Kišerlovski

Robert Kišerlovski osvojio je 23. mjesto u šestoj etapi utrke Giro d’ Italia voženoj od Sassana do vrha uspona na Montecassino u dužini od 247 kilometara. Robert je stigao na cilj s 49 sekundi zaostatka za pobjednikom Michaelom Matthewsom (Orica-GreenEdge) koji je etapu svladao za 6:37:01 sati. Utrku je obilježio sudar biciklista.

– Bio sam u sredini sudara i ne znam kako nisam pao. Bio sam centimetar od Giampaola Carus. Imao sam sreće. Nisam paničario, jednostavno sam usporio i nisam naglo kočio. Tako i da sam pao, ne bi zaradio težu ozljedu. Ovoga sam puta imao sreće, za razliku od srijede kada mi se probušila guma, rekao je Robert Kišerlovski.

U ukupnom poretku Robert Kišerlovski napredovao je do 16. mjesta i trenutno za vodećim Matthewsom (24:18:14 sati) zaostaje 2:24 minute. Cadel Evans (BMC Racing Team) zaostaje 21 sekundu, treće mjesto drži  Rigoberto Uran Uran (Omega Pharma – Quick-Step) s 1:18 minute zaostatka.

U petak je na rasporedu sedma etapa od Frosinonea do Foligna u dužini od 211 kilometara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.