Giro d’Italia: Robert Kišerlovski osvojio sjajno drugo mjesto u osmoj etapi!

Giro d’Italia: Robert Kišerlovski osvojio sjajno drugo mjesto u osmoj etapi!

Kišerlovski je ovim sjajnim rezultatom ušao među deset vozača u ukupnom poretku i trenutno drži deveto mjesto s minutom i 49 sekundi zaostatka za vodećim Cadelom Evansom

Robert KIšerlovski

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski, član Treka, osvojio je drugo mjesto u osmoj etapi utrke Giro d’ Italia vožene od Frosinonea do Foligna u dužini od 211 kilometara. Kišerlovski je na cilj stigao u vremenu pobjednika Diega Ulissija (Lampre-Merida) nakon što je malena skupina dostigla  Pierrea Rollanda (Team Europcar) koji se ranije odlučio na bijeg. Drugo mjesto na najveći je uspjeh hrvatskog biciklizma na jednoj od dvije najveće utrke Giru i Tour de Franceu, te ujedno prvi plasman na pobjedničko postolje u jednoj etapi. Kišerlovski je u završnici preuzeo vodstvo u etapi, ali ga je u konačnici uspio sustići Ulissi.

Kišerlovski je ovim sjajnim rezultatom ušao među deset vozača u ukupnom poretku i trenutno drži deveto mjesto s minutom i 49 sekundi zaostatka za vodećim Cadelom Evansom  (BMC Racing Team, 34:22:35 sati).

U nedjelju je na rasporedu deveta etapa (Lugo-Sestola) u dužini od 172 kilometra.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.