Glavni tajnik Fife neće slijediti Blatterov primjer: “Ne osjećam se krivim”

Glavni tajnik Fife neće slijediti Blatterov primjer: “Ne osjećam se krivim”

Glavni tajnik Fife ne namjerava slijediti primjer Seppa Blattera i odstupiti sa svoje pozicije nakon buktajućeg korupcijskog skandala koji potresa svjetsku nogometnu organizaciju...

Jerome Walcke/Foto: Gettyimages

Kontroverzni tajnik Fife Jerome Walcke napokon se oglasio oko korupcijskog skandala u kojega je izravno upleten, pače – jedan je od najsumnjivijih.

Švicarski i američki istražitelji krenuli su u najozbiljniju akciju čišćenja u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji, a Interpol je danas objavio i listu imena onih koje treba osobito provjeriti. Prvo ime na tom popisu upravo je Walcke, no on se – barem ako je suditi prema medijskom istupu – oko čitave situacije nimalo ne zabrinjava.

“Nema razloga da i dalje ne budem glavni tajnik, poslije svega što se posljednjih dana dogodilo. Ne osjećam nikakvu odgovornost!”, izjavio je Walcke, referirajući se na ostavku šefa Fife Seppa Blattera koji je odstupio sa svoje pozicije samo četiri dana nakon što je ponovno na to mjesto izabran u Zürichu.

“Nipošto se, i ni za što, ne osjećam krivim. Stoga ni ne moram dokazivati da sam nedužan”, prenosi njegove riječi radio France Info.

U konkretnom slučaju, koji detaljno istražuje američki FBI, među inim se radi o transferu od deset milijuna dolara koji je navodno uplaćivan za ‘razvoj nogometa’ i održavanje Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.