Glover i suradnici još jednom odustali od Istre

Glover i suradnici još jednom odustali od Istre

Američki investitori ipak nisu postigli dogovor s većinskim vlasnikom Istre 1961 Mihailom Ščeglovim te je njihov ulazak u vlasničku strukturu pulskog prvoligaša još jednom prolongiran...

Stadion Aldo Drosina/Foto: commons.wikimedia.org

Američka poslovna grupacija na čelu s Michaelom Gloverom i Seadom Karaselimovićem ipak, barem još neko vrijeme, neće ući u vlasnički sustav nekog hrvatskog nogometnog prvoligaša. Nakon odbijenice Hajduka, Glover i suradnici okrenuli su se preuzimanju većinskog paketa dionica Istre, no ni u drugom posjetu Puli nije postignut konačni dogovor.

Razgovori o kupnji pulskog prvoligaša otpočeli su još u listopadu 2013. godine, a konkretizacija posla s trenutačno većinskim vlasnikom Istre Mihailom Ščeglovim (druga polovica pripada Gradu Puli) očekivala se ovih dana, kada su Amerikanci po drugi put boravili na Istarskom poluotoku. Sporazum, ipak, nije sklopljen.

“Iako su obavljeni ozbiljni razgovori i napravljene detaljne analize stanja u klubu od strane potencijalnih američkih investitora, a nakon iznošenja obostranih ponuda za kupnju, odnosno prodaju određenog postotka klupskih dionica, obostrani interes za sada nije postignut”, priopćeno je iz vrhuške Istre 1961.

Istra se nakon 20 odigranih domaćih kola nalazi na osmoj poziciji tablice, a tek je dva boda dijele od posljednjeg mjesta i drugoligaške karavane. Premda nije potvrđeno, vrlo je vjerojatno kako je upravo loš prvenstveni hod momčadi Igora Pamića utjecao na (ne)postizanje konsenzusa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.