Final Fight Championship

GLUHAK: Ovaj sport promijenio mi je život i izgradio me je kao osobu!

GLUHAK: Ovaj sport promijenio mi je život i izgradio me je kao osobu!

Foto: Fight Site/ Facebook

Ivan Gluhak i Laszlo Senyei susrest će se idućeg petka na 23. po redu eventu u organizaciji Final Fight Championshipa. Hrvatska promocija će ovom prigodom po drugi put posjetiti glavni grad Austrije, a dvojici sjajnih boraca će pružiti priliku da se nađu u meču koji će odrediti prvog FFC prvaka u velter kategoriji.

Tri godine nakon FFC debija, Ivanu će na putu do prestižne titule stajati Laszlo Senyei. Riječ je o neporaženom Mađaru koji mu je u svibnju 2013. godine nanio poraz i to u meču u kojem je Gluhak potpuno dominirao sve do sredine treće runde.

Evo što je Ivan rekao za svog protivnika uoči meča: “Mislim da ga kao borca dovoljno poznajem. Pogledao sam sve njegove mečeve i mogu reći da je u dvije godine jako puno napredovao, ali mislim da imam rješenje za njega. Cijenim ga kao borca, on je dobar i pošten dečko. Definitivno je riječ o jednom od boljih boraca u toj kategoriji. Obojica smo zaslužili borbu za pojas.”

Ovaj danas uspješni sportaš i borac u djetinjstvu je bolovao od Perthesove bolesti i bio prikovan za invalidska kolica.

“Od treće do šeste godine sam praktički bio prikovan za invalidska kolica. Nisam mogao hodati i prošao sam dvije teške operacije. Danas ne osjećam nikakve posljedice. Hvala Bogu pa je sve dobro prošlo. Više je na mene utjecala operacija šake”, izjavio je za medije te na pitanje kako to da je odabrao ovu vrstu sporta nakon takve bolesti, odgovorio je: “Kao klinac sam trenirao nogomet, nešto sitno karate i boks. S tim sam prestao oko 14. godine, a onda sam se s 19 godina počeo baviti MMA-om. Mogu reći da mi je ovaj sport promijenio život, izgradio me je kao osobu i u mnogočemu mi pomogao.”

Susret Gluhaka i Senyeija, kao i ostatak sjajne FFC 23 priredbe moći će se pogledati u izravnom prijenosu besplatno na Fight Channelu i Fightchanneltv.com-u, 18. ožujka u 20:00 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.