Jednoglasna odluka u Maksimiru

GNK Dinamo kreće u privatizaciju!

GNK Dinamo kreće u privatizaciju!

Konačno je odlučeno - Građanski nogometni klub Dinamo jednoglasno je prihvatio prijedlog o preoblikovanju...

Foto Getty Images

Napokon je održana dugo planirana i nemali broj puta odgađana Skupština Građanskog nogometnog kluba Dinamo. Maksimirski su se “zastupnici” sastali kao da je godina 2014, a od ukupno 84 skupštinara kvorum je ispunjen dolaskom njih 67.

Skupština je započela puštanjem hrvatske himne, nakon čega su objavljeni grubi financijski podaci za prethodnu godinu. Maksimirski je klub uprihodio 120.725.000,00 kunu, dok su se rashodi popeli na 211.372.783,00 kuna, no minus od 90.647.712,00 kuna pokrit će se ostvarenim viškovima iz proteklih godina. Valja napomenuti i kako u financijsko izvješće nisu uklopljeni nedavni transferi Marcela Brozovića i Duje Čopa, koji će biti proknjiženi tijekom tekuće godine.

“Porezna je inspekcija prije sedam mjeseci okončala svoj posao u ovome klubu i na naš rad nisu imali ama baš nikakvih prigovora”, otkrio je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

“Dinamo je jako potentan klub koji je daleko najbolja omladinska škola u Europi. Nitko ne stvara igrače kao mi, nitko ne radi kao Dinamo”, rekao je alfa i omega modrih Zdravko Mamić. “U B momčadi imamo najmanje 20 igrača, koji svi već sada mogu ravnopravno konkurirati za prvi sastav.”

Uobičajeni Mamićev govor nije mogao proći bez nabrajanja Dinamovih uspjeha. “Osvojili smo devet uzastopnih naslova prvaka, a za tri ćemo mjeseca slaviti ‘decimu’. Devet puta igrali smo u skupinama europskih natjecanja – takav primjer kontinuiteta ne možete pronaći u Europi. Da nema Dinama, ne bi bilo ni hrvatske reprezentacije ni hrvatskog nogometa.”

Gotovo pola sata zborio je Dinamov dopredsjednik, a prije no što je predao riječ direktoru Tomislavu Svetini nitko od zastupnika nije podigao ruku kako bi starijem Mamiću postavio pitanje. Odmah se krenulo na glavnu točku dnevnoga reda – preoblikovanje kluba.

U Maksimiru je prijedlog o preoblikovanju prihvaćen jednoglasno, a tom je prigodom predsjednik Barišić klubu zaželio “sretan put u preoblikovanje”. Proces privatizacije vodit će zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković, odnosno njegova odvjetnička kuća Hanžeković i partneri.

“Postoje dva oblika preoblikovanja. Obavezno i dragovoljno, a potonji je način na koji bismo i mi voljeli ići. Prvo preko revizorske kuće moramo utvrditi vrijednost kluba, a potom se provodi postupak putem Ministarstva, koje o svemu ima konačnu riječ”, istaknuo je Svetina.

Zanimljiv je prijedlog dao jedan od skupštinara Ivan Tica – da se svakome članu besplatno da jedna dionica, na koji bi način Dinamo postao “narodni klub”. Ipak, Svetina ga je brzo upozorio da se tako nešto može dogoditi tek kada klub netko – kupi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.