Golovi glavom: Samo Ronaldo bolji od Marija Mandžukića

Golovi glavom: Samo Ronaldo bolji od Marija Mandžukića

Mario Mandžukić pri vrhu je ljestvice najboljih igrača glavom u Primeri. Od 12 pogodaka, čak četiri je dao 'iz skoka'...

Mario Mandžukić/Getty Images

Jedna od najvećih vrlina hrvatskog reprezentativnog napadača Marija Mandžukića oduvijek je bila igra glavom. O tome su zborili mnogi, između ostalih i Marijev “nevoljeni” Josep Guardiola (“po tome je najbolji napadač na svijetu”), a ‘službena’ je potvrda sada stigla i u vidu statističkih podataka.

Mandžo je od dolaska u madridski Atletico početkom ove sezone nastupio u 33 utakmice i postigao 20 golova (najbolji klupski strijelac), od čega 12 u Primeri (sedmi na listi strijelaca).

No, odzvanja podatak da je od toga broja četiri dao glavom (Eibar, Valencia, Cordoba, Real Madrid), a jedini koji je postigao više jest Cristiano Ronaldo (5). Isti broj zgoditaka dali su Antoine Griezmann i Elcheov Jonathan de Jesus, a tri na kontu ima Christian Stuani.

Do kraja španjolskog prvenstva još je 14 kola i bit će zanimljivo vidjeti tko će na koncu ponijeti titulu “najboljeg igrača glavom”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.