Gonzaga: “Cro Cop me motivira svojim izjavama”

Gonzaga: “Cro Cop me motivira svojim izjavama”

Sljedeći suparnik Mirka Filipovića Gabriel Gonzaga istaknuo je kako je motiviran izjavama našeg Cro Copa...

Mirko FIlipović i Gabriel Gonzaga/Foto: Gettyimages

Još je nekoliko dana ostalo do velikog revanša između Mirka Filipovića i Gabriela Gonzage. Meč je na rasporedu 11. travnja u Poljskoj (Krakow), a Cro Copu je na umu samo jedno – vraćanje duga za težak nokaut prije osam godina.

“Mirko me svojim izjavama motivira. Kaže kako je spreman umrijeti – ako je to spreman za jedan meč, možete samo zamisliti kako se ja osjećam. Želi mi nogom skinuti glavu s ramena, a ja ne želim primiti taj udarac. Dat ću sve od sebe, a namjeravam to postići serijom teških treninga koje sam odradio”, kaže Brazilac, a prenosi Fight Site.

Gonzaga smatra kako je mnogo napredovao od njihova prvog susreta 2007. godine: “Bilo je tada puno teže, nisam bio potpuno spreman za meč i situaciju. Ipak, očito je bilo dovoljno da uđem u oktogon i pobijedim. Najveća je razlika što sam svih ovih godina dosta radio na sebi i postao kompletniji borac. Iza mene je osam godina tijekom kojih sam skupljao znanje – bolji sam u parteru, udaranju, a i mnogo se ugodnije osjećam u kavezu u globalu”, kaže Gonzaga.

Samopouzdanje je, dakle, ‘nabavljeno’: “Siguran sam da ću se bolje osjećati u izmjeni udaraca s Mirkom negoli je to bio slučaj u našoj prvoj borbi. Imam više samopouzdanja i vjere u vlastite kvalitete, no na kraju je dana bitno i kako se pripremiš. Trenirao sam gurajući se do krajnjih granica – granica pucanja. U kamp bih krenuo rano, jer želim biti spreman za svaku situaciju koja će se eventualno dogoditi u kavezu.”


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.