Goran Čolak najuspješniji u povijesti!

Goran Čolak najuspješniji u povijesti!

Goran Čolak postao je najuspješniji natjecatelj u povijesti prestižnog natjecanja Fazza Freediving Championship koje se održava u Dubaiju.

Goran Čolak/Screenshot

Da je definitivno najbolji u onome što radi, europski i svjetski prvak u ronjenju na dah Goran Čolak dokazao je pobijedivši na elitnom natjecanju Fazza Freediving Championship 2015, koje organizira Šeik iz Dubaija, ističući na taj način svoju ljubav prema “drevnim sportovima Dubaija”.

Na spomenuto se natjecanje ne može doći tek tako – pozivnice šalje sam Šeik, zbog čega Fazza Freediving već dvadesetak godina slovi kao legitimno “malo Svjetsko prvenstvo” budući da na njemu sudjeluju samo najbolji od najboljih.

Čolak je u slobodnoj disciplini na pet metara dubine proveo osam minuta i 36 sekundi, ostavivši iza sebe Veljana Zankija (osam minuta i četiri sekunde) i Nataliju Molchanovu (sedam minuta i 38 sekundi) te se promoviravši u najuspješnijeg u povijesti natjecanja – u pet godina ukupno je osvojio tri prva i dva druga mjesta.

“Granice su tamo gdje ih sam sebi postaviš i uvijek su pitanje vlastite procjene odlučnosti i mogućnosti”, odgovorio je hrvatski rekorder na pitanje postoje li za njega uopće granice. “Pobjeda je upravo dosegnuti ono što si postaviš i to je ono za što živim.”

Čolaku sada slijede pripreme za bazensko Svjetsko prvenstvo u Beogradu (kraj lipnja) gdje će braniti tri zlata te rad na novom Guinnessovu rekordu koji bi trebao “rušiti” u kolovozu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.