Goran Ivanišević: Nadam se da će se Borna Ćorić vratiti u reprezentaciju

Goran Ivanišević: Nadam se da će se Borna Ćorić vratiti u reprezentaciju

Foto: Goran Ivanišević/Večernji

Goran Ivanišević je u srijedu nakratko bio u Zagrebu, gdje je najavio još jedno sjajno izdanje umaškog ATP turnira, ali i podijelio svoja razmišljanja o mnogim teniskim aktualnostima s predstavnicima hrvatskih medija, između ostalog izrazivši nadu u povratak Borne Ćorića hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji koju u rujnu očekuje borba za opstanak u Svjetskoj skupini.

“Nadam se da će se Borna u rujnu vratiti u reprezentaciju, kad se Hrvatska bori opstanak u Svjetskoj skupini, jer je važno. Važno je radi novca, radi prestiža i radi razvoja mladih tenisača. Teško je birati jer je i Davis Cup dio cijelog paketa. Ne možeš reći sad ću misliti na sebe, a neću na reprezentaciju. Koji put ti to odmogne, a koji put pomogne. Ja sam znao poslije Davis Cupa igrati odlično, a znao sam i po par mjeseci nikoga ne pobijediti. Treba odlučiti, ali da je lako – nije. Pogotovo nije lako ovim velikim tenisačima. Ovo je pojedinačni sport i svako odlučuje za sebe i sam snosi posljedice. Mogu dati savjet, ali na kraju je igrač taj koji odlučuje”, rekao je Goran Ivanišević.

Prije nešto više od dvije godine Borna Ćorić dobio je nagradu ATP-a kao “Zvijezda sutrašnjice”, a nakon prošlogodišnje ozljede koljena i izbivanja s finala Davis Cupa protiv Argentine u Zagrebu, u novu je sezonu ušao nanizavši tri poraza, a tek je u Miamiju uspio spojiti dvije pobjede.

“Borna je mlad i nestrpljiv. Imat će još puno uspona i padova. Suradnja s Ivom (Ivica Ančić) je odlična. Ivo je ispekao zanat na bratu i veliki je radnik. Borni treba jedan rezultat koji će ga malo pogurati, dignuti. Mislim da je na pravom putu, ali bi želio da se to dogodi preko noći. Tu je Zverev koji se malo odvojio, pa i Kyrgios. Borna to gleda pa ga malo hvata nervoza.”

Ni najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije dobro ušao u sezonu. O razlozima zbog kojih je prošle sezone došlo do prekida suradnje između Čilića i njega, Goran nije želio govoriti, uz napomenu kako je za njega to “završena tema o kojoj je sve rekao”, ali se nije ustručavao progovoriti o krizi rezultata igrača kojeg je doveo do naslova pobjednika na US Openu 2014. godine.

“Po meni je on predobar tenisač da ne izađe iz krize. On je igrač za svjetski vrh. Prije ili kasnije, rezultati će doći, ali eto, sad je nažalost tako. Izaći će iz krize, ali kada, na to odgovor treba dati njegova ekipa.”

Marin je prošle godine propustio priliku odvesti Hrvatsku do drugog trijumfa u Davis Cupu, a nakon zagrebačkog poraza od Del Potra u pet setova i on je bio jedan od onih koji su preskočili dvoboj 1. kola protiv Španjolaca u Osijeku. S obzirom da je prvo kolo prošlo bez sudjelovanja većine najboljih svjetskih tenisača, Ivanišević smatra da su ovom natjecanju nužne promjene.

“Gotovo je postala tradicija da pobjednik i finalist sljedeće godine ispadaju u prvom kolu, jer nitko ne želi igrati, prenatrpan je raspored, teško je to uskladiti. ITF hitno mora mijenjati pravila, kako će se igrati i kada će se igrati. Dosta vodećih igrača ne igra, a to je šteta” – zaključio je Ivanišević.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.