Goran Šućurović, izbornik ženske U-18 reprezentacije za HR: Na EP-u je primirani cilj ostati u A diviziji

Goran Šućurović, izbornik ženske U-18 reprezentacije za HR: Na EP-u je primirani cilj ostati u A diviziji

- Cilj je proći skupinu. To bi bio lijepi uspjeh. Moramo biti kompaktni, kao prava ekipa. I uz malo sreće ostvariti što bolji rezultat u Portugalu, objašnjava Šućurović

Goran Šućurović

Hrvatska ženska U-18 reprezentacija u završnom je dijelu priprema za nastup na Europskom prvenstvu A divizije domaćin kojega će od 17. do 27. srpnja biti Portugal. Hrvatska je prošle godine ugostila kontinentalnu smotru, zauzevši u Vukovaru i Vinkovcima 13. mjesto čime je sačuvan status u A diviziji. Uoči ljeta kormilo je preuzeo Goran Šućurović, trener riječkog Kvarner, koji je prošle sezone bio pomoćnik Braslavu Turiću, sadašnjem izborniku A selekcije.

– Praktički smo odradili sve što smo planirali za ovaj period. U pripremnim dvobojima smo isprobavali neke naše zamisli i ideje. Nismo igrali da se mora pod obavezno pobijediti. Važnije je bilo da se uigramo. Isto tako, isprobavali smo neke igračice kako bi igrački kadar smanjili na 12 imena, objašnjava Šućurović.

Prije polovičnog učinka u pripremnim dvobojima sa Crnom Gorom, hrvatske juniorke osvojile su četvrto mjesto na međunarodnom turniru u Francuskoj na kojem je sudjelovalo osam reprezentacija. Hrvatska se iz Nantesa vratila sa skorom od dvije pobjede i dva poraza.

– U ovom preostalom dijelu radit ćemo na tehničko-taktičkim detaljima u igri. Za sada je pozitivnija stvar obrana od napada. U napadačkom segmentu imamo još dosta prostora za napredak. Trenutačno postižemo 60-tak koševa po utakmici, što vrlo vjerojatno neće biti dostatno za pobjede na EP-u. Morat ćemo još pronaći nekih desetak poena po susretu. Isto tako, morat ćemo poraditi i na zonskoj obrani još malo.

Hrvatska kontinentalnu smotru otvara 17. srpnja u Matosinhosu dvobojem protiv aktualnog prvaka Španjolske.  U dosadašnjih pet dvoboja na velikim natjecanjima Hrvatska nikada nije pobijedila Furiju.

– Dovoljno je reći podatak da je Španjolska devet puta bila prvak u ovome uzrastu. Oni su najveći favorit prvenstva. Za nas u tom dvoboju nema imperativa. Što god napravimo biti će dobro. Naravno, želja je predstaviti se u što boljem svijetlu. No, nama će važnije biti druge utakmice.

Dan nakon otvaranja sa Španjolskom hrvatske će juniorke snage odmjeriti sa selekcijom Poljske, dok je 19. srpnja na rasporedu ogled sa Nizozemskom.

– Cilj je što bolje se pripremiti za ta dva dvoboja. U njima ćemo odlučivati našu sudbinu u skupini. Na turniru u Francuskoj, Nizozemsku smo dobili s 14 razlike, a od Poljske izgubili sa 18. Susret s Poljakinjama je bio za treće mjesto na turniru i tu smo, ajmo reći, malo kalkulirali, skrivali se…. Vjerojatno i oni. To su ekipe protiv kojih uz pravi angažman i dobru igru možemo tražiti bodove. Idealan scenarij bi bio plasirati se u sljedeći krug s dvije pobjede. Pa onda što bude…

Koji su temeljni ciljevi uoči EP-a?

Primarni zadatak je ostanak u A diviziji. Cilj je proći skupinu. To bi bio lijepi uspjeh. Moramo biti kompaktni, kao prava ekipa. Mislim da smo u tome uspjeli tijekom priprema. Atmosfera je dobra.  Cure dobro reagiraju na mene i na stručni stožer. Sada je na nama da se u što bolje svijetlu predstavimo i uz malo sreće ostvarimo što bolji rezultat u Portugalu, zaključuje Šućurović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.