Gordon Schildenfeld: Nismo došli odigrati samo jednu utakmicu, nadamo se prolasku skupine

Gordon Schildenfeld: Nismo došli odigrati samo jednu utakmicu, nadamo se prolasku skupine

- Iskusna smo momčad i nemamo problema s nervozom. Poštujemo Brazil, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali vjerujemo u sebe i imamo se pravo nadati, kaže Schildenfeld

Gordon Schildenfeld/Getty Images

Među hrvatskim reprezentativcima koji su tijekom proteklih dana imali zdravstvenih problema bio je i branič Gordon Schildenfeld, no on će sigurno biti na raspolaganju izborniku Niki Kovaču uoči otvaranja Svjetskog prvenstva u četvrtak.

– Odradio sam prvi trening poslije ozljede, sve je prošlo bez boli. Sve je super, dobro se osjećam. Moje je da radim, da dam sve od sebe. Maksimalno sam spreman, a izbornik će odlučiti tko će u prvu postavu. Budem li to ja, nema razloga da ne odradim svoj posao kako treba”, objasnio je Schildenfeld.

– Prvi dan mi nije bilo svejedno, ali već idući sam osjetio da je bolje i da nije toliko strašno. Svi imaju san zaigrati na Svjetskom prvenstvu, naravno da sam sretan, dodao je Schildenfeld.

U udarnoj jedanaestorici mogao bi činiti stoperski par zajedno s Vedranom Ćorlukom.

– S Ćorlukom se dobro slažem, znam kako se kreće i iza nas je Europsko prvenstvo koje smo dobro odigrali. Vidi se da se razumijemo, rekao je Schildenfeld.

Raste li nervoza kako se približava istrčavanje na teren u Sao Paulu?

– Iskusna smo momčad i nemamo problema s nervozom. Igrali smo već velike utakmice i jedva čekamo početak. Poštujemo Brazil, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali vjerujemo u sebe i imamo se pravo nadati. Pritisak je na njima, igraju kod kuće i žele trofej. Mislim da taj pritisak neće previše utjecati na njih, ali nadam se da možda malo ipak hoće. Utakmica s Brazilom bitna je i zbog stanja uma, kaže Schildenfeld.

– Brazilski napadači su odlični, ali s izbornikom smo vježbali taktiku kako ih zaustaviti. Osim toga, mi uz Modrića imamo i druge kvalitetne igrače. Zaustave li Brazilci njega, imat ćemo još opcija”, nastavio je hrvatski reprezentativac.

Vremenski uvjeti, kao ni treniranje, ne stvaraju probleme Kovačevim izabranicima, potvrdio je:

– Nismo došli odigrati samo jednu utakmicu, nadamo se prolasku skupine. Noge su poslije Bad Tatzmannsdorfa bile teške, no sada je svakim danom sve bolje.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.