Gračan: “Favoriti smo, ali moramo biti ozbiljni i odgovorni”

Gračan: “Favoriti smo, ali moramo biti ozbiljni i odgovorni”

Nenad Gračan/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Mlada reprezentacija do 21 godine pod vodstvom izbornika Nenada Gračana okupila se u ponedjeljak na pripremama za nadolazeće utakmice u utrci za plasman na Europsko prvenstvo. U Šibenik 11. studenog dolazi San Marino, dok će sljedeći utorak na Rujevici ‘mali Kockasti’ odmjeriti snage s reprezentacijom Španjolske.

Nenad Gračan je na press konferenciji kazao: “Veliko nam je zadovoljstvo opet biti u Šibeniku, nogometnom gradu. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na utakmici, vrlo bitnoj utakmici u kojoj mi jesmo favoriti, no u sportu se svašta događa”.

Izbornik vjeruju u neupitnu kvalitetu mlade reprezentacije što bi trebalo doći do izražaja protiv San Marina, a loš travnjak bi trebao biti saniran i u optimalnom stanju za utakmicu u srijedu: “Vjerujemo u nova tri boda, a poslije toga možemo razmišljati o sljedećoj utakmici, sa Španjolskom. Zbog karakteristika naših igrača bitno nam je da ubrzamo igru, da imamo posjed i dobar protok lopte protiv San Marina.”

Gračan je za kraj naglasio kako većina reprezentativaca igra u svojim klubovima te ga vesele uspjesi njegovih mladih pulena u velikim europskim klubovima. Hoće li to biti dovoljno za veći reprezentativni iskorak, pokazat će dvije nadolazeće utakmice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.