Gračan objavio popis

Gračan objavio popis

Izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igrača za utakmice protiv Gruzije i Estonije...

Nenad Gračan/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine okupit će se u nedjelju 30.08. na Maksimiru, a potom će krenuti put Đurđevca gdje će se spremati za utakmice sa Gruzijom 03.09. (Koprivnica) i Estonijom 07.09. (Tartu). Izbornik Nenad Gračan za ove susrete pozvao je 23 igrača, a sudeći po imenima Hrvatska ne bi trebala imati problema u ove dvije utakmice.

Na popisu su: Livaković, Kolinger, Krovinović (svi Zagreb), Bartolec, Kolar, Capan, Marić (svi Lokomotiva), Šimunović, Rog, Mikulić, Benković, Ćorić (svi Dinamo), Radošević (Rijeka), Vlašić, Balić, Kiš (svi Hajduk), Milić (Oostende), Brlek (Slaven Belupo), Pašalić (Monaco), Ćaleta-Car (RB Salzburg), Mikanović (Aarhus), Posavec (Inter Zaprešić), i Halilović ( Barcelona).

Gračan je poslao i sedam pretpoziva: Josip Mišić (Spezia), Frane Ikić (Rijeka), Ante Roguljić (Hajduk), Ivan Fiolić (Lokomotiva), Bernardo Matić (Zagreb), Marko Dugandžić (Ternana) i Stipe Perica (Udinese).

Niko Kovač bi u ponedjeljak trebao objaviti popis za A nacionalnu vrstu, pa će tek onda Gračan sa sigurnošću znati koje će igrače imati na raspolaganju.

Izbornik je izjavio za službenu stranicu HNS-a: “Očekujemo krenuti pozitivno u kvalifikacije, sigurno imamo kvalitetu, znanje i motiva da to učinimo. Važno je da igrači prihvate odgovornost, samo ozbiljnim pristupom možemo doći do pozitivnih rezultata odnosno pobjeda. Gruziju sam gledao protiv San Marina, radi se o agresivnoj ekipi koja ima 4-5 kvalitetnih pojedinaca. Disciplinirani su, igraju plitko, ali igramo kod kuće i uz podršku naših navijača možemo dobiti tu utakmicu.”

Potom mlade Kockaste čeka gostovanje u Estoniji: “Estonci možda nemaju takvu pojedinačnu kvalitetu, ali na svom terenu su fanatični. Grade igru na dugim loptama i prekidima, što znači da moramo držati koncentraciju na visokoj razini cijelo vrijeme. Ako smo pravi, na tragu onoga što smo pokazali protiv Crne Gore i Grčke, možemo biti optimistični.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.