Gračan prije krucijalnih utakmica: “Letica je odličan golman, ali ne mora značit da će braniti“

Gračan prije krucijalnih utakmica: “Letica je odličan golman, ali ne mora značit da će braniti“

Je li moguće da će mladi Vatreni ključne dvoboje igrati bez Letice na golu?

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za nadolazeće kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se 2019. godine održati u susjednoj Italiji i San Marinu.

Izabranike Nenada Gračana prvo čeka gostovanje kod Češke 23. ožujka, a zatim i domaći susret protiv Moldavije četiri dana kasnije.

Situacija u kvalifikacijskoj skupini 1 jako je uzbudljiva i napeta s obzirom da i Grčka i Hrvatska imaju 13 bodova u pet utakmica, a Česi su na sedam bodova uz utakmicu manje. Izbornik Nenad Gračan u intervjuu je izjavio:

“Nažalost, ostali smo bez nekoliko važnih igrača jer su zbog ozljeda otpali Bašić, Benković, Ivanušec, Šunjić i Šemper. Ostali su u redu i nakon odrađenih treninga pokazali su da su tu s razlogom. Pred nama su dvije vrlo važne utakmice i siguran sam da nam motivacije neće nedostajati“.

Istaknuo je kako u obje utakmice sve ovisi samo o njima:

“Bez obzira na izostanke, mi i dalje imamo kvalitetne igrače koji su spremni odraditi dvije vrhunske utakmice. Sve ovisi o nama samima, ne smijemo čekati druge rezultate, nego moramo preuzeti terensku inicijativu i od prve minute ići po pobjedu“.

Nažalost, probleme izborniku stvaraju i male minutaže ponajboljih igrača, Ante Ćorića i Nikole Vlašića:

“To je normalno jer su tijekom zimskog prijelaznog roka promijenili klubove pa sada igraju manje nego prije. Nije samo u njima dvojici problem, u sličnoj je situaciji i Lorenco Šimić i brojni drugi da ih sad ne nabrajam. No, na treningu pokazuju trud i zalaganje te su jako motivirani“, pojasnio je Gračan te se za kraj osvrnuo na pitanje prvog golmana:

Josip Posavec i Karlo Letica su dokaz da Hrvatska ima sjajne vratare i lijepo je što su u formi i igraju u kontinuitetu. Ne bih htio o tome tko će nastupati kao prvi vratar, ali vjerujem da će Vas brojne moj odabir iznenaditi“, pomalo začuđujuće je zaključio Gračan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.