Gračan prije krucijalnih utakmica: “Letica je odličan golman, ali ne mora značit da će braniti“

Gračan prije krucijalnih utakmica: “Letica je odličan golman, ali ne mora značit da će braniti“

Je li moguće da će mladi Vatreni ključne dvoboje igrati bez Letice na golu?

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za nadolazeće kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se 2019. godine održati u susjednoj Italiji i San Marinu.

Izabranike Nenada Gračana prvo čeka gostovanje kod Češke 23. ožujka, a zatim i domaći susret protiv Moldavije četiri dana kasnije.

Situacija u kvalifikacijskoj skupini 1 jako je uzbudljiva i napeta s obzirom da i Grčka i Hrvatska imaju 13 bodova u pet utakmica, a Česi su na sedam bodova uz utakmicu manje. Izbornik Nenad Gračan u intervjuu je izjavio:

“Nažalost, ostali smo bez nekoliko važnih igrača jer su zbog ozljeda otpali Bašić, Benković, Ivanušec, Šunjić i Šemper. Ostali su u redu i nakon odrađenih treninga pokazali su da su tu s razlogom. Pred nama su dvije vrlo važne utakmice i siguran sam da nam motivacije neće nedostajati“.

Istaknuo je kako u obje utakmice sve ovisi samo o njima:

“Bez obzira na izostanke, mi i dalje imamo kvalitetne igrače koji su spremni odraditi dvije vrhunske utakmice. Sve ovisi o nama samima, ne smijemo čekati druge rezultate, nego moramo preuzeti terensku inicijativu i od prve minute ići po pobjedu“.

Nažalost, probleme izborniku stvaraju i male minutaže ponajboljih igrača, Ante Ćorića i Nikole Vlašića:

“To je normalno jer su tijekom zimskog prijelaznog roka promijenili klubove pa sada igraju manje nego prije. Nije samo u njima dvojici problem, u sličnoj je situaciji i Lorenco Šimić i brojni drugi da ih sad ne nabrajam. No, na treningu pokazuju trud i zalaganje te su jako motivirani“, pojasnio je Gračan te se za kraj osvrnuo na pitanje prvog golmana:

Josip Posavec i Karlo Letica su dokaz da Hrvatska ima sjajne vratare i lijepo je što su u formi i igraju u kontinuitetu. Ne bih htio o tome tko će nastupati kao prvi vratar, ali vjerujem da će Vas brojne moj odabir iznenaditi“, pomalo začuđujuće je zaključio Gračan.