Grančić bez naslova prvaka svijeta

Grančić bez naslova prvaka svijeta

Grančić osvojio srebro...

Foto: rijecani.com

Naš reprezentativac Ante Grančić nije uspio osvojiti titulu u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično. Uspješniji od Grančića zadnji dan u finalu u Boćarskom centru Podvežica Rijeka bio je slovenski reprezentativac Jure Kozjek rezultatom 13:6. Kozjeku je to treća titula pojedinačno i potvrdio je da je najbolji igrač u kraljevskoj disciplini na svijetu, a Grančić je osvojio srebrnu medalju.

Da su trenutni kraljevi potvrdili su i slovenski reprezentativci koji su osvojili zlato u dvije discipline: bližanju i izbijanju u krug. Tonejc je u finalu bio bolji od crnogorskog reprezentativca Petkovića 24:20 i tako je osvojio svoj drugi naslov prvaka svijeta. Bio je zlatni i prije dvije godine u Argentini.

Grančić je izjavio: “Ostale su posljedice od dana ranije kada sam igrao pet utakmica zaredom. Nisam se mogao koncentrirati i to se odrazilo na moje valjanje koje je meni ipak ključ uspjeha. Nemam za čim žaliti jer sam ušao u dva finala, sada sam osvojio srebro, a ostalo mi je još finale parova. Moram se usredotočiti sada na to i zaboraviti ovo finale. Šansa za zlato još postoji.”

Dejan Tonejc misli: “Imao sam dvije teške utakmice prije ovog finala. Na kraju se pokazalo da je finale rezultatski slabije, ali je zato veliki psihički izazov. Finale je uvijek finale bez obzira protiv koga igraš i gdje. Ja poznajem terene bolje jer tu igram, ali u finalu to ne mora ništa značiti. Nije uopće bilo lako igrati i pobijediti pred domaćom publikom.”

.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.