Grand Prix: Marina Sumić zlatna, Ana i Lucija Zaninović srebrne u egipatskom Luxoru

Grand Prix: Marina Sumić zlatna, Ana i Lucija Zaninović srebrne u egipatskom Luxoru

Lucija Zaninović je predala finale zbog manje ozljede, dok je Ana izgubila od predstavnice Turske 10:13

Lucija Zaninović/Getty Images

Marina Sumić osvojila je prvo,  Ana i Lucija Zaninović drugo mjesto na Grand Prix turniru serije 2 održanom u egipatskom Luxoru.  Marina je u kategoriji do 63 kilograma slavila ostvarivši pobjede protiv Ukrajinke Darje Jakovleve (11-1), Španjolke Marte Calvo Gomez (6-2), Švicarke Nine Klaey (6-1), dok je u finalu bila bolja od Njemice Rabiu Guelec (8-3). Sumić je turnir završila sa stres frakrutom, pa je dobila gips zbog čega će propustiti idući turnir u Fujairahu.

Lucija Zaninović je u kategoriji do 49 kilograma na putu do finala pobijedila Španjolku Sanchez Jimenez 6:2, te predstavnicu Velike Britanije Barnes 7:6, da bi predala finale protiv Francuskinje Yasmine Aziez zbog manje ozljede kako ne bi ugrozila nastavak turneje na Grand Prix touru.

Ana je pak u kategoriji do 53 kilograma u finalu izgubila od turske predstavnice 10:13, nakon što je pobijedila predstavnicu Konga 15:0 i borkinju iz Egipita.

Dobri rezultati na Grand Prix touru vrlo su bitni za sestre Zaninović budući da će se plasman na Olimpijske igre sada ostvare po novom formatu odnosno bodovima koji se skupljaju kroz cijeli četverogodišnji ciklus. Najviše bodova donose naravno medalje s najvažnijih natjecanja i jakih turnira.

Inače, turnir u Egiptu obilježila je smrt turskog predstavnika Seythana Akbalika, juniorskog prvaka Europe, koji je preminuo na tatamiju.

General Ahmed Fouly, dopredsjednik WTF-a te predsjednik Afričke taekwondo unije i Egipatskog taekwondo saveza, na konferenciji za novinare potvrdio je da je Seyithan Akbalik umro prirodnom smrću.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.