Grand Prix: Hrvatske odbojkašice protiv Kenije u Poreču stigle do treće pobjede

Grand Prix: Hrvatske odbojkašice protiv Kenije u Poreču stigle do treće pobjede

Utakmica 4. kola, skupina S: Hrvatska - Kenija 3:0 (25:20, 25:17, 25:22)

Foto FIVB.org


Grand Prix odbojkašica

HRVATSKA – KENIJA 3:0

Utakmica 4. kola, skupina S: Hrvatska – Kenija 3:0 (25:20, 25:17, 25:22). Dvorana Žatika.

HRVATSKA: Ušić Jogunica 9, Grbac 3, Božičević, Jelić 1, Kaleb 2, Ćutuk 3, Jerkov 10, Miloš 3, Fabris 10, Klarić, Brčić 2, Alajbeg 4, Poljak 3, Ušić.

KENIJA: Wairimu 1, Makuto 9, Wangeshi 3, Jepngetich 2, Wanja, Wanyama, Murambi, Maiyo 3, Moim 11, Khadambi 7, Biama, Mukuvilani 2.  

Hrvatske odobjkašice svladale su Keniju i upisale treću pobjedu u trećoj skupini Svjetske lige napravivši novi korak prema Final Fouru.

Makuto u je u prvom setu stvarala određene probleme neugodnim servisom, ali Hrvatska je preuzela kontrolu nakon drugog tehničkog time outa. U drugom setu hrvatske odbojkašice povele su 8:3 nakon nekoliko dobrih servisa Samante Fabris. Prednost je narasla na 16:7. U posljednjoj dionici Kenija je zadržala priključak do 19:19, ali je Hrvatska u završnici podignula razinu igre, a Antonija Kaleb i  Jelena Alajbeg su blokom zaključile utakmicu.

– Pobijedili smo Keniju koja je bila ispred nas. Želim čestitati Keniji na sjajnom meču. Igrali su na visokom nivou, ali nedostajalo im je snage. Zadovoljan sam ovom pobjedom jer smo imali samo jedan trening u ovoj dvorani, rekao je izbornik Angelo Vercesi.

– Uvijek je važno pobijediti u prvoj utakmici na turniru. Imali smo neke probleme na prijemu i Kenija nas je u nekoliko navrata dovela u neugodnu situaciju. Iskoristili smo njihove pogreške, utakmica nije bila lagana kao što rezultat sugerira, rekla je Mia Jerkov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.