Grand Prix Zagreb: Hrvatske judoke bodrila i Sandra Perković

Grand Prix Zagreb: Hrvatske judoke bodrila i Sandra Perković

Drugog dana natjecanja blizu medalja bili su Dominik Družeta i Barbara Matić.

Drugog dana IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2017 nastupilo je osam hrvatskih judoka. Do brončanih medalja nisu uspjeli doći Barbara Matić i Dominik Družeta, dok je natjecanje s tribina pratila najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković.

Subota je donijela puno uzbuđenja na tatamiju za hrvatske navijače na dobro ispunjenim tribinama dvorane 2 Doma sportova. Nastupilo je pet hrvatskih judaša, Stjepo Roko, Dominik Sumpor, Dino Strmotić i Tino Šundov (do 73 kg), koji su svi ispali u 1. kolu, te Dominik Družeta (do 81 kg). U ženskom dijelu natjecanja imali smo tri predstavnice, Anu Kokezu i Andreju Đaković (do 63 kg) i Barbaru Matić (do 70 kg).

Odlične nastupe Dominika Družete nije umanjio niti poraz u četvrtfinalu od Belgijanca Bottieaua, a dobru formu potvrdio je atraktivnim ipponima u repesažu protiv Nijemca Bloechla i Britanca McBatta, koji mu je predao prilikom zahvata gušenjem.

U borbi za broncu 21-godišnji reprezentativac ušao je još jednom agresivno i fokusirano, ali protiv Talijana Esposita je nedostajalo iskustva, a u “golden scoreu” i snage kako bi izbjegao wazari kojim je izgubio broncu.

“Esposito ima neugodan blok kojeg sam teško probijao, a bio je dovoljno aktivan kako mu suci ne bi dali kaznu. Malo je nedostajalo da se broncom zahvalim odličnoj publici na glasnoj podršci. Sve to ide u iskustvo i sad nastavljam s treninzima kako bih bio još bolji”, rekao je Družeta.

Barbara Matić je krenula u obranu prošlogodišnjeg zlata kao nositeljica te je bila slobodna u 1. kolu. U prvom izlasku na tatami pobijedila je Ruskinju Malcevu te ušla u polufinale, gdje ju je čekala Brazilka Timo. Brazilka je bila nešto brža, iskoristila svoje prilike s dva wazarija prošla u finale.

Matić je u borbi za broncu išla na Šveđanku Bernholm, koju je dva puta pobjeđivala dosad, ali se vidio izostanak treninga te je Šveđanka iskoristila nešto sporije napade Splićanke te wazarijem došla do vrijedne bronce u Zagrebu.

“Iako sam ju već pobjeđivala znala sam da će biti neizvjesna borba. Možda sam malo sporija jer nisam u potpunom treningu, ali opet, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti sam bila u vrhunskoj formi pa nisam prošla 1. kolo”, realistično je Barbara Matić sagledala poraz u borbi za 3. mjesto.

Peto izdanje Grand Prix natjecanja završava u nedjelju 1. listopada, kada na tatami izlazi pet hrvatskih judoka, među kojima vrijedi izdvojiti Ivanu Šutalo (+78 kg). Zagrebačkoj publici će se predstaviti i najveća zvijezda juda, Francuz Teddy Riner (+100 kg).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.