Grand Prix Zagreb ispunio očekivanja, samo dvije hrvatske pobjede

Grand Prix Zagreb ispunio očekivanja, samo dvije hrvatske pobjede

Završen je Grand Prix Zagreb 2015...

Buga Kovač/Foto Carlos Ferrerira/www.eju.net

U hrvatskoj je metropoli proteklog vikenda održan treći Grand Prix Zagreb 2015, jedan od jačih svjetskih judo turnira.

Hrvatske su boje prvog dana natjecanja branili dva muškarca i jedna dama. Andrea Bekić nastupila je u kategoriji do 52 kilograma, ali je nakon samo četiri minute borbe bolja od nje bila Britanka Kelly Edwards.

Istu su sudbinu nešto kasnije doživjeli i njezini kolege. Mislav Krček u kategoriji do 66 kg izgubio je od Ukrajinca Georgia Zantarije, dok je Paola Buterina porazio portugalski borac Sergiu Oleinic.

Subotnji natjecateljski dan na scenu je donio čak devet hrvatskih predstavnika i predstvnica, no samo su dvije upisale po jednu pobjedu prije no što su napustile turnir. Andreja Đaković pobijedila je u kategoriji do 63 kg Hayytbaevu (Turkmenistan), ali je u drugom kolu ‘stralada’ od Gwend (Italija).

U istoj kategoriji do drugog se kola progurala i Buga Kovač pobijedivši Akiyamu, ali izgubivši od Njemice Trajdos. Neuspješni su u svojim prvim nastupima bili pak Ana Kokeza, Denis Benčić, Marijana Mišković, Mislav Ljubenkoc, Denis Beljić i Karlo Lacković.

Posljednji dan natjecanja prošao je u praktički istom tonu – Ante Vladimir Batinić u kategoriji preko 100 kg izgubio je od Andreja Volkova (Rusija), od Ivane Marenić bolja je bila mongolska judašica Lkhamdegd Purevjargal, a Britigu Matić iz natjecanja je ispratila Laura Portuondo Isasi (Kanada).

Velika hrvatska uzdanica bio je Zlatko Kumrić u kategoriji do 100 kg koji se borio protiv Talijana Domenica Di Guida u svojevrsnoj reprizi finala prošlogodišnjeg Europskog prvenstva do 23 godine. Za hrvatskog je borca kobna bila posljednja minuta i pol u kojoj se opustio, prosuo prednost i na koncu izbubio.

Posljednji su nastupili Pero Kristić (-100 kg) koji je izgbuio od srbijanskog judaša Stefana Jurišića, Marjan Urlič (+100 kg) od kojega je bolji bio Slovenac Matjaž Ceraj te Ivana Šutalo (+78 kg) koju je s natjecanja ispratila Nizozemka Tessie Savelkouls.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.